Δίκη ψευτογιατρού: Παρών στο δικαστήριο ο κατηγορούμενος - Μετήχθη με κορωνοϊό

Παρών στην αίθουσα του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας είναι ο 48χρονος κατηγορούμενος. Ο αποκαλούμενος ψευτογιατρός έλαβε εξιτήριο από το νοσοκομείο Ευαγγελισμός όπου νοσηλευόταν με κορωνοϊό  στις 28 Νοεμβρίου κι επέστρεψε στις φυλακές.

Αν και έπρεπε να μείνει σε πενθήμερη καραντίνα, για ανεξήγητους λόγους μετήχθη στο δικαστήριο, προκαλώντας αντιδράσεις στην έδρα και το ακροατήριο.

Η συνομιλία είχε ώς εξής: 

Πρόεδρος : Ο κατηγορούμενος έχει υποβληθεί σε μοριακό τεστ;

Δικηγόρος υπεράσπισης : Έχει διαταχθεί πενθήμερη καραντίνα για επιδημιολογικούς λόγους από τον Ευαγγελισμό. Έλαβε εξιτήριο στις 28 Νοεμβρίου.

Ακροατήριο : Και γιατί είναι εδώ;

Εισαγγελέας : Άρα παραβιάζεται η καραντίνα

Συνήγορος Υπεράσπισης : Να σας δείξω το έγγραφο.

Εισαγγελέας : Να τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Αυτο σας το είπαν από νοσοκομείο;

Πρόεδρος : Ο Κορυδαλλός διέταξε τη μεταγωγή.

Εισαγγελέας : Από τη στιγμή που ο κατηγορούμενος νομιμοποίησε τους δικηγόρους τους, να αποχωρήσει από το δικαστήριο. Δημιουργείται ζήτημα ασφάλειας και υγείας. Θα ζητήσω να διερευνηθεί για ποιο λόγο ήρθε εδώ, ενώ έπρεπε να τηρηθεί η καραντίνα.

Δικηγόροι Υπεράσπισης : Επιθυμία του κατηγορουμένου είναι η αυτοπρόσωπη παρουσία. Να γίνει σεβαστό το δικαίωμα του κατηγορουμένου, να διακόψουμε για την  Παρασκευή.

Πρόεδρος :  Να αποχωρήσει ο κατηγορούμενος και να γίνει επικοινωνία με τον  Κορυδαλλό.

Σημειώνεται ότι η δίκη συνεχίζεται με καταθέσεις μαρτύρων χωρίς την παρουσία του ψευτογιατρού, ο οποίος πλέον εκπροσωπείται από τους δικηγόρους του, καθώς διατάχθηκε η αποχώρησή του από τη δικαστική αίθουσα.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης