Δίκη Χρυσής Αυγής: Αίτημα αναβολής από τον Μιχαλολιάκο

Αίτημα αναβολής υπέβαλε η πλευρά του Νίκου Μιχαλολιάκου στη δίκη που ξεκίνησε σήμερα στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων για την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής.

Ο συνήγορος υπεράσπισης Δημήτρης Παπαδέλης προσκόμισε έγγραφα του νοσοκομείου, τα οποία, όπως είπε, βεβαιώνουν ότι ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής δεν μπορεί να παρίσταται στη διαδικασία λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας: «Νοσηλευόταν επί 2 μηνες στην Μονάδα Εντατικής θεραπείας με κορωνοϊό.

Το κατάλαβαν αργά οι φύλακες. Εννέα μέρες μετά διεκομισθη στο νοσοκομείο. Τώρα είναι σε Κέντρο Αποκατάστασης. Δεν έχει καν  συνείδηση, δεν ξέρει για τι δικάζεται. Έχει ιατρικές και ακουστικές ψευδαισθήσεις».

«Πολιτικός κρατούμενος» δήλωσε ο Γιάννης Λαγός, όταν η πρόεδρος εκφώνησε το όνομά του.

Από τους 56 κατηγορούμενους ένας έχει αποβιώσει και ένας παραιτήθηκε από την έφεση. Έτσι, ο συνολικός αριθμός των κατηγορουμένων που θα δικαστούν σε δεύτερο βαθμό είναι 54 με τους 50 να δικάζονται ξανά για εγκληματική οργάνωση. 

Παρόντες στη δικαστική αίθουσα είναι 16 καταδικασθέντες. Πέντε κατηγορούμενοι δεν έχουν δικηγόρο και κάποιοι εξ αυτών ζήτησαν από το δικαστήριο να τους διορίσει.

Συνολικά 146 μάρτυρες θα καταθέσουν κατά την ακροαματική διαδικασία. Πρώτοι στον κατάλογο των μαρτύρων είναι οι γονείς του Παύλου Φύσσα, Παναγιώτης και Μάγδα, οι οποίοι θα δηλώσουν παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης