Δίκη Μάνδρας: Διακοπή λόγω κρούσματος κορωνοϊού σε μέλος του δικαστηρίου

Για την ερχόμενη Παρασκευή διεκόπη η δίκη για την υπόθεση της φονικής πλημμύρας στη Μάνδρα τον Νοέμβριο του 2017, καθώς ένα μέλος του δικαστηρίου νοσεί με κορωνοϊό.

Πρώτη επρόκειτο να απολογηθεί η πρώην περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, η οποία είχε απολογηθεί τον Ιούλιο του 2017 ενώπιον της 7ης τακτικής ανακρίτριας και είχε αφεθεί τότε ελεύθερη χωρίς περιοριστικούς όρους. Σήμερα, προσερχόμενη στο δικαστήριο, έκανε λόγο για «απόπειρα δολοφονίας χαρακτήρα».

Ειδικότερα, σε δήλωσή της, σημείωσε πως «είναι αυτονόητο ότι όλες και όλοι μας οφείλουμε να εμπιστευόμαστε την κρίση των θεσμών σε μια διαδικασία που ξεκίνησε με τη μηνυτήρια αναφορά μας τον Νοέμβριο του 2017 στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Με την απολογία μου ενώπιον της Δικαιοσύνης θα έχω τη δυνατότητα να συμβάλλω ενεργά με την πλήρη παράθεση όλων των στοιχείων, προκειμένου να λάμψει αλήθεια για τις διαχρονικές ευθύνες όσων ενέχονται για την τραγωδία στη Μάνδρα.

Είναι σημαντική ημέρα για την ίδια την αποκατάσταση της αλήθειας τόσο για τα ίδια τα θύματα και τις οικογένειές τους, όσο και απέναντι στην ανελέητη απόπειρα δολοφονίας χαρακτήρα εναντίον μου τα τελευταία τέσσερα χρόνια από τους πολιτικούς μας αντιπάλους που με στοχοποίησαν, εργαλειοποιώντας την απώλεια ανθρώπινων ζωών.

Για τα υπόλοιπα, θα περιμένουμε την δικαστική απόφαση».

Στη φονική πλημμύρας στη Μάνδρα έχασαν τη ζωή τους συνολικά 25 άτομα. Από τη δικαστική έρευνα έχει προκύψει ότι δεν είχε γίνει κανένα έργο αντιπλημμυρικής προστασίας από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας.

Συνολικά στο εδώλιο κάθονται 21 κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, σωματική βλάβη εξ αμελείας, πλημμύρα εξ αμελείας και παράβαση καθήκοντος.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης