Γρήγορη λύση που θα στηρίζεται στις προτάσεις Γιουνκέρ προωθεί ο κ. Τσίπρας

Oι βελτιωτικές προτάσεις Γιούνκερ και 5 "ελληνικές" βελτιώσεις θα κατατεθούν αύριο ως η ελληνική πρόταση για την προσπάθεια επίτευξης συμφωνίας με τους εταίρους και δανειστές.

Οι πολιτικοί αρχηγοί πιέζουν τον Πρωθυπουργό για όσον το δυνατόν συντομότερα να υπογραφεί η συμφωνία με τους εταίρους και δανειστές.

Κοινή συνείδηση όλων είναι ότι ΔΕΝ υπάρχει χρόνος για άλλες συζητήσεις αφού η οικονομία πνέει τα λοίσθια, η αγορά διαλύεται, τα κρατικά έσοδα έχουν βαλτώσει.

Ο κ. Τσίπρας όσο συνομιλούσε με τους πολιτικούς αρχηγούς είχε τηλεφωνικές επικοινωνίες ουσίας με Ευρωπαίους ηγέτες όπου στην ουσία διαπραγματευότητασ ενώπιον των υπολοίπων με βάση τις προθέσεις του.

Μόνο το ΚΚΕ δεν συνυπέγραψε το κοινό ανακοινωθέν με τον κ. Κουτσούμπα να εξηγεί ότι έρχεται νεο μνημόνιο αλλά να δηλώνει ότι ένα Grexit που θια οδηγήσει στη δραχμή είναι επίσης μια καταστροφή για τον λαό.

Στο μεταξύ και η παραίτηση του Γιάνη Βαρουφάκη από το υπουργείο Οικονομικών δείχνει την πρόθεση Τσίπρα να κλείσει συμφωνία. Η παραίτηση πρωταγωνιστεί στον διεθνή Τύπο, με αρθρογράφους και αναλυτές να εκτιμούν ότι η εν λόγω κίνηση θα διευκολύνει τις διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές, ενώ επισημαίνεται και η άμεση θετική αντίδραση στις αγορές.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης