Γλυκά Nερά-εισαγγελέας: Ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση ο κατηγορούμενος

Να κηρυχθεί ένοχος ο κατηγορούμενος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και της κακοποίησης ζώου πρότεινε στους δικαστές, ολοκληρώνοντας την αγόρευσή της, η εισαγγελέας, καταρρίπτοντας πλήρως τον ισχυρισμό του ότι βρισκόταν εν βρασμώ, αλλά και για τα πλημμελήματα της ψευδούς καταγγελίας επειδή κατέστησε άλλους ύποπτους των πράξεών του και της ψευδούς κατάθεσης κατ’ εξακολούθηση. 

Η εισαγγελέας, η οποία δήλωσε συγκλονισμένη από τη δολοφονία της Καρολάιν Κράουτς, έκανε λόγο για μία υπόθεση που ενέχει στοιχεία ανθρώπινης τραγωδίας.

«Αυτή η ιστορία ενέχει τα στοιχεία μια ανθρώπινης τραγωδίας. Θα αποδοθεί δικαιοσύνη, αλλά δε θα αποδοθεί ηθική δικαίωση ούτε στα θύματα που ζουν. Την κόρη του και τη μητέρα της Καρολάιν. Αν ένας άνθρωπος συναισθάνεται το βάρος όσων έχει κάνει, θα περίμενα να σιωπήσει. Το πρόσωπο της Καρολάιν θα στοιχειώνει τη ζωή του. Η ανθρωποκτονία με πρόθεση υπερβαίνει τα όρια της Δικαιοσύνης και προκαλεί δέος. Ο κατηγορούμενος είναι αντιμέτωπος με τον Θεό, από τον οποίο ο ίδιος ζήτησε συγγνώμη» ανέφερε η εισαγγελική λειτουργός.

Η ίδια ήταν ξεκάθαρη, λέγοντας πως ο καθ' ομολογίαν δολοφόνος της 20χρονης «ήταν αποφασισμένος  να σκοτώσει. Κοίμησε το παιδί και ανέβηκε στο δωμάτιο για να δολοφονήσει την Καρολάιν».

Όπως σημείωσε, «ο δόλος  του δράστη ήταν να συγκαλύψει το έγκλημα», «είναι αδιάφορο πότε ο κατηγορούμενος συνετέλεσε την ιδέα. Αν ήταν λίγες ημέρες πριν ή λίγες ώρες...».

Κατά την εισαγγελική λειτουργό, ο δράστης «φέρθηκε με την ίδια σκληρότητα και στον σκύλο. Το ζώο βασανίστηκε όπως και η κοπέλα. Πέθανε από ασφυκτικό θάνατο. Απαγχονίστηκε...». 

Στην αγόρευσή της, επισήμανε και πως όταν ο κατηγορούμενος ξεκίνησε να φράζει τις αεροφόρους οδούς της Καρολάιν, «είναι βέβαιο ότι ένιωθε τους κραδασμούς από την ασφυξία...Είχε χρόνο να κάνει πίσω βλέποντας τα συμπτώματα της γυναίκας του. Τα 60 δευτερόλεπτα είναι μεγάλος χρόνος για να κάνει πίσω. Δεν λειτούργησε καμία αναστολή» τόνισε και συμπλήρωσε: «Την άφησε όταν βεβαιώθηκε ότι ήρθε το τέλος» είπε η εισαγγελέας.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης