Για ένα μόνο στόχο δίνει μάχη η κυβέρνηση: Να σταματήσουν τα μέτρα κατά των αδυνάτων - Τι προσφέρει γι αυτό

Μια μόνο μάχη δίνει η κυβέρνηση Τσίπρα: Να σταματήσουν τα μέτρα σε βάρος των αδυνάτων. Και "προσφέρει" άμεσες πολιτικές κατά της διαφθοράς, της γραφειοκρατίας καθώς και - επιτέλους- την φορολόγηση του πλούτου.

Στην επτασέλιδη επιστολή του κ. Βαρουφάκη προς του δανειστές, περιγράφονται και προσδιορίζονται σε γενικές γραμμές οι προτεραιότητες της κυβέρνησης που είναι:

-Η συνολική μεταρρύθμιση του ΦΠΑ, η καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καπνού και καυσίμων, η είσπραξη φόρων από τον καπνό.

-Η συνέχεια της δημοσιονομικής προσαρμογής με έλεγχο και περικοπές - μη μισθολογικών δαπανών - του δημοσίου. (Καταργήσεις φορέων - μείωση δαπανών παντού).

-Η επανεξέταση των ιδιωτικοποιήσεων χωρίς να θιγούν ή να αντιστραφούν όσες ήδη έχουν ολοκληρωθεί.

-Η λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

- H κυβέρνηση θα λάβει πρωτοβουλίες για εξάλειψη κινήτρων πρόωρης συνταξιοδότησης ειδικά στο δημόσιο και τις τράπεζες και θα προωθήσει τη σύνδεση καταβολής εισφορών με τις συντάξεις.

- νέα προσέγγιση στις διαπραγματεύσεις για τις συλλογικές συμβάσεις που περιλαμβάνει την φιλοδοξία να αυξηθούν με τον καιρό οι κατώτατοι μισθοί.

Στο κείμενο αναφέρεται ρητά ότι «η κυβέρνηση επιβεβαιώνει το σχέδιο να προχωρήσει η μάχη ενάντια στην ανθρωπιστική κρίση, το οποίο δεν θα έχει αρνητικό δημοσιονομικό αντίκτυπο».

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης