Γιάννης Οικονόμου: Αυτονόητο ότι και οι υπουργοί της δικής μας κυβέρνησης οφείλουν και πρέπει να μιλήσουν για τα Τέμπη

«Θεωρούμε αυτονόητο ότι όλοι οι άνθρωποι, και πρωτίστως οι πολιτικοί, που έχουν οποιοδήποτε ρόλο στην υπόθεση, οφείλουν να είναι στη διάθεση αυτών που κάνουν τις έρευνες. Την ώρα που λέμε ότι ο κ. Σπίρτζης είναι εξαφανισμένος, είναι αυτονόητο ότι και οι υπουργοί της δικής μας κυβέρνησης οφείλουν και πρέπει να μιλήσουν και είμαι προσωπικά σίγουρος ότι θα πουν αυτά που πρέπει» δήλωσε το πρωί της Τρίτης (14/3) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου σχετικά με τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη.

Στην ερώτηση, δε, αν ο Κώστας Καραμανλής θα πάει στη Βουλή - όπως έγραψε νωρίτερα το protothema.gr - o κ. Οικονόμου απάντησε: «Η εκτίμησή μου είναι ότι θα πάει στη Βουλή και όπου χρειαστεί». Μετά από ερώτηση, δε, για το αν ο πρώην υπουργός Μεταφορών θα είναι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε ότι το θέμα αυτό «θα τεθεί όταν έρθει η ώρα, τώρα δεν είναι του παρόντος».
Παράλληλα ο Γιάννης Οικονόμου αναφέρθηκε και στις ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ για την τραγωδία σημειώνοντας ότι το 2017 έπρεπε να έχουν παραδοθεί 52 σταθμοί και 3 κέντρα τηλεδιοίκησης, αλλά τελικά παρελήφθηκαν 17 σταθμοί και κανένα κέντρο τηλεδιοίκησης.

«Όλα τα στοιχεία θα κατατεθούν στη Βουλή. Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από εκείνους, ότι ήρθε ο Μητσοτάκης και διέλυσε τον σιδηρόδρομο, λες και δεν υπάρχουν χρόνιες παθογένειες στο δημοσίο. Εμείς δεν αρνηθήκαμε ότι στη διάρκεια της 4ετίας δεν καταφέραμε να αλλάξουμε και να συγκρουστούμε με πράγματα που έρχονται από πολύ μακρυά. Όμως έχουμε ασυμβίβαστη διάθερη σύγκρουσης, ο κόσμος γνωρίζει πότε γίναν βήματα για να πάει το κράτος μπροστά και ποιοι τα έκαναν και ποιοι προέβαλαν αντιστάσεις» συμπλήρωσε ο Γιάννης Οικονόμου.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης