Βύρωνας: Νέες καταγγελίες για τον ιδιοκτήτη του πίτμπουλ που σκότωνε γάτες

Νέες καταγγελίες έρχονται στο «φως» της δημοσιότητας για τη δράση του άντρα με το πίτμπουλ που σκότωνε γάτες στον Βύρωνα, κατόπιν εντολής του ιδιοκτήτη του, οι οποίες δεν περιορίζονται μόνο στο πάρκο της Ανάληψης στην περιοχή της Αττικής, αλλά επεκτείνονται και στο Καρπενήσι από όπου κατάγεται.

 

«Το κάνει δύο με τρία χρόνια, τουλάχιστον, όσο δηλαδή έχει και το σκυλί. Υπάρχουν κάποιες γάτες, υπήρχαν τουλάχιστον κάποια γατάκια στο Καρπενήσι αδέσποτα τα οποία ο κόσμος τα τάιζε και τα φρόντιζε γενικά και στην ουσία του έφευγε το σκυλί από το σπίτι και πήγαινε και τα σκότωνε» αναφέρεται σε νέα καταγγελία στο Mega.

Η κ. Ελπίδα είναι η γυναίκα που καταγγέλλει πως μέσα σε ένα μήνα σκοτώθηκαν τέσσερις γάτες της από τα σαγόνια του σκύλου που κυκλοφορεί στο πάρκο της Ανάληψης με το αφεντικό του. «Περίπου στα τέλη Μαρτίου χάσαμε ένα γατάκι μας, τον Μπάμπη. Ένα άσπρο γατάκι. Δεν είχαμε συνειδητοποιήσει τι είχε γίνει. Στις 2 Απριλίου όμως μία γειτόνισσα μας ειδοποίησε ότι ένα πίτμπουλ δάγκωσε ένα γατάκι μας» περιγράφει μιλώντας  στο Mega. Το λευκό γατάκι  με την γκρι ουρά εξαφανίστηκε στις 30 Μαρτίου, κυκλοφορούσε γύρω από το σπίτι της ιδιοκτήτριάς του, όμως εκείνη την ημέρα δεν επέστρεψε ξανά. Τρεις μέρες αργότερα βρέθηκε θανάσιμα τραυματισμένο στο πάρκο της περιοχής.

Οι γάτες της εξαφανίζονταν η μία μετά  την άλλη. Κάτοικοι της περιοχής κατήγγειλαν πως ο άντρας της φωτογραφίας ήταν που έδωσε εντολή στον σκύλο του να κατασπαράξει τα άτυχα γατάκια. «Μόλις είδε τις γάτες τον προκάλεσε, τον τσίτωσε τον σκύλο. Αντιλήφθηκα ότι του έβγαλε μία επιθετικότητα. Πώς είναι όταν θέλεις να τσιγκλήσεις κάτι; Νομίζω ότι του χτύπησε κανά δυό (σφαλιάρες) πίσω στα οπίσθια. Κατέγραψα το σκηνικό, έχω και τις φωτογραφίες οι οποίες θα πάνε αύριο μεθαύριο στην Ασφάλεια» αναφέρει ένας άλλος καταγγέλλων.

Οι καταγγελίες των ανθρώπων που μένουν σε Βύρωνα και Καισαριανή διαδέχονται η μία την άλλη. Το πρωί της 23ης Απριλίου, το τέταρτο γατάκι της κ. Ελπίδας κατασπαράχτηκε από το πίτμπουλ μπροστά στα μάτια δεκάδων ανθρώπων. «Την Κυριακή που έγινε το πάρτι με τα παιδάκια και εκεί έγινε η μεγάλη φασαρία σκότωσε την Παρδαλή μας την οποία δεν την βρήκαμε γιατί την ώρα που την πέταξε στον κάδο σκουπιδιών την πήρε η αστυνομία ως πειστήριο» λέει η κα Ελπίδα.

Εκείνη τη μέρα τραβήχτηκε η φωτογραφία που κυκλοφόρησε στα social media λίγο μετά από την κτηνωδία. Μία γυναίκα που μένει απέναντι από το πάρκο είδε το περιστατικό και κυνήγησε τον 27χρονο που απεικονίζεται στη φωτογραφία για να τον παραδώσει στην Αστυνομία.

Μία γειτόνισσα με τον σύζυγό της τον είδε κρατώντας το γατάκι, να το πετάει στα σκουπίδια και  την απείλησε ότι θα αμολήσει το σκυλί και θα γίνει χαμός. Τοτε τον ακολούθησε μαζί με τον άντρα της με το μηχανάκι, είναι αυτή που δημοσιοποίησε τις φωτογραφίες.

Σημειώνεται πως δεκάδες κάτοικοι έχουν κάνει καταγγελίες, την ώρα που το αφεντικό του σκύλου αρνείται κατηγορηματικά όσα του καταλογίζονται. Έπειτα βέβαια τα άλλαξε και παραδέχτηκε ζωντανά στην εκπομπή πως στο περιστατικό της 23ης Απριλίου ήταν ο σκύλος του που κατασπάραξε την δεσποζόμενη γάτα της φωτογραφίας.

«Η κυρία που με είδε από το μπαλκόνι με τη γάτα στο πάρκο Ανάληψης στον Βύρωνα, έχει δίκιο, ήταν μπροστά, έγινε αυτό το σκηνικό, αυτό είναι το μοναδικό σκηνικό που έγινε στον Βύρωνα με εμένα και τον σκύλο μου» παραδέχτηκε. Και ενώ ισχυρίζεται ότι κρατάει με διπλό σκοινί το πίτμπουλ για να μην του φύγει, λέει ουσιαστικά πως η γάτα ήταν αυτή που τους επιτέθηκε πρώτη και δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τον σκύλο του.

 

Οι μαρτυρίες περιγράφουν έναν άντρα να δίνει σύνθημα στον σκύλο του και να κατακρεουργεί την πρώτη γάτα που θα βρει μπροστά του. Έπειτα, λένε πως ο νεαρός μαζεύει το άψυχο κορμί της γάτας, την πετάει στα σκουπίδια και φεύγει.  «Δείχνει η φωτογραφία ότι σκοτώνω γάτες ή ότι έχω κρεμάσει γάτες από τα δέντρα; Εσείς τη γάτα που έφαγε ο σκύλος σας τι την κάνατε; Την πήρα και την πήγα στον κάδο, τι να την έκανα;» απάντησε ο άνδρας στην ανωτέρω κατηγορία.

Οι Αρχές έχουν περισυλλέξει δύο από τις θανατωμένες γάτες που βρέθηκαν στο πάρκο της Ανάληψης και έχουν σταλθεί για νεκροψία.

«Στο τσακ σώθηκε ο σκύλος μου»: Ακόμην μία κατηγορία από τον κ. Χρήστο έρχεται για το εν λόγω πίτμπουλ και τον ιδιοκτήτη του. «Το σκυλάκι μου ήταν στην κλινική τρεις μέρες. Το είχε δαγκώσει στον πνευμονοθώρακα, σώθηκε στο τσακ. Τα είχα χαμένα, δεν ήξερα πως να αντιδράσω. Βουτάω τον σκύλο μου να τρέξω να φύγω στο σπίτι κι εκείνη την ώρα αφήνει το σκύλο του και δαγκώνει εμένα. Με δάγκωσε στο αριστερό χέρι» είπε.

Ο ιδιοκτήτης του σκύλου αρνείται πως το πίτμπουλ επιτέθηκε σε εκείνον και τον σκύλο του. «Όσοι με κατηγορείτε βρείτε μου αποδείξεις, στοιχεία κι ελάτε να με κλείσετε μέσα. Εδώ είμαι και σας περιμένω όλους» τονίζει.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης