Βλαστός και «πυρήνες» κρατούν ομήρους στις φυλακές Κορυδαλλού Ενταση μετά την προσπάθειά του να δραπετεύσει μαζί με άλλους κρατουμένους

Ενταση και ομηρία στις φυλακές Κορυδαλλού. Ο βαρυποινίτης Παναγιώτης Βλαστός, κατηγορούμενος για την απαγωγή του εφοπλιστή Παναγόπουλου αλλά και παροχή «προστασίας» σε νυχτερινά μαγαζιά μέσω του «συνδικάτου του εγκλήματος», επιχείρησε να αποδράσει μαζί με άλλους κρατούμενους, μεταξύ των οποίων, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, και ένα άτομο που έχει καταδικαστεί για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση. Αυτή την ώρα διεξάγονται διαπραγματεύσεις μεταξύ αστυνομικών δυνάμεων και των κρατουμένων για την απελευθέρωση των ομήρων και τη λήξη του επεισοδίου.

Αποτυχία και ομηρία

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η προσπάθεια απόδρασης έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια του επισκεπτηρίου, όπου ο Βλαστός και οι συνεργοί του επιχείρησαν να περάσουν εκτός φυλακών αλλά οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι τους απέτρεψαν την τελευταία στιγμή. Μετά την αποτυχία της προσπάθειάς τους, ο Βλαστός και οι συνεργοί του κράτησαν ομήρους σωφρονιστικούς υπαλλήλους υπό την απειλή όπλων που, άγνωστο πώς, βρέθηκαν στην κατοχή τους. Κατά τον αποκλεισμό του χώρου από τις αστυνομικές δυνάμεις εγκλωβίστηκαν εκεί και συγγενείς κρατουμένων που είχαν βρεθεί για το τακτικό επισκεπτήριο.

Αποκλεισμένη περιοχή

Στην περιοχή των φυλακών Κορυδαλλού έχουν σπεύσει ήδη ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, άνδρες των ΕΚΑΜ αλλά και ασθενοφόρα για κάθε ενδεχόμενο. Οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν εντολή να βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας για το ενδεχόμενο επέμβασης στις φυλακές. Εχουν αποκλειστεί όλοι οι γύρω δρόμοι για αυτοκίνητα και πεζούς, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι οι αστυνομικές δυνάμεις αναζητούν και τυχόν συνεργούς των κρατουμένων στον χώρο γύρω από τις φυλακές. Την αστυνομική κινητοποίηση επιβλέπει ο αρμόδιος για τις φυλακές εισαγγελέας.

Ακουσε τα «ισόβια»
Ο Παναγιώτης Βλαστός είχε μεταφερθεί στον Κορυδαλλό με αφορμή τη διεξαγωγή της δίκης του για την απαγωγή του εφοπλιστή Παναγόπουλου. Πριν από μερικές ημέρες ο εισαγγελέας πρότεινε την ποινή των ισοβίων για τη συμμετοχή του στην απαγωγή αλλά και σε μία δολοφονία που εκδικάζεται στην ίδια δίκη. Αυτό φαίνεται ότι «όπλισε» το χέρι του Βλαστού, ο οποίος σε λίγες ημέρες περίμενε την απόφαση του δικαστηρίου και αποφάσισε να προσπαθήσει να αποδράσει.

Πηγή: 
tovima.gr

Δείτε επίσης