Βιβλική καταστροφή στην Εύβοια: 500.000 καμένα στρέμματα και χιλιάδες κατεστραμμένα σπίτια

Εικόνες καταστροφής από το εσωτερικό έως τις ακτές της βόρειας Εύβοιας, παρουσιάζει βίντεο από drone, την ώρα που ενεργές εστίες πυρκαγιάς μαίνονται ανεξέλεγκτες.

Το βίντεο δημοσίευσε το Up Stories και αποτυπώνει την έκταση της καταστροφής, με τις καμένες εκτάσεις στο νησί να ξεπερνούν το μισό εκατομμύριο στρέμματα. Χιλιάδες κτίρια έχουν υποστεί ανυπολόγιστες ζημιές και πολλά από αυτά έχουν καταστραφεί ολοσχερώς. 

Την ίδια ώρα, οι πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες για 7η ημέρα, καθώς το ένα μετά το άλλο χωριά και οικισμοί του νησιού κυκλώνονται από τα πύρινα μέτωπα.


Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, σε νέα, σημερινή δήλωσή της, ζητάει από την κυβέρνηση «ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανασυγκρότησης, ώστε η ελπίδα να ξαναγυρίσει στα καμένα», επίσης «αναμόρφωση εκ βάθρων του συστήματος Πολιτικής Προστασίας με έμφαση στον τομέα της πρόληψης και της αποκέντρωσης», όπως και άμεση στήριξη των ανθρώπων που έχασαν τα σπίτια τους.

Αναλυτικά, η κ. Γεννηματά αναφέρει ότι «πυροσβέστες, εθελοντές, κάτοικοι δίνουν για μια ακόμη μέρα τη μάχη για να δοθεί τέλος στον εφιάλτη της φωτιάς στην Εύβοια και άλλες περιοχές. Επαναλαμβάνουμε την έκκληση να διατεθούν επιτέλους όλα τα μέσα για να σταματήσει η καταστροφή» και προσθέτει:

«Θα χρειασθεί άμεσα ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανασυγκρότησης, ώστε η ελπίδα να ξαναγυρίσει στα καμένα. Και η αναμόρφωση εκ βάθρων του συστήματος Πολιτικής Προστασίας με έμφαση στον τομέα της πρόληψης και της αποκέντρωσης, καθώς το κυβερνητικό σχέδιο δοκιμάστηκε και απέτυχε».

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης