Αστυνομικός συνελήφθη για υπόθεση «προστασίας»-Ζητούσε 10.000 ευρώ τον μήνα

Χρηματικά ποσά μέχρι και 10.000 ευρώ τον μήνα ζητούσε αστυνόμος, ο οποίος συνελήφθη μαζί με έναν συνεργό του από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., για «προστασία» σε «στούντιο μασάζ», σε περιοχή των νοτίων προαστίων.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε ύστερα από καταγγελία του ιδιώτη, ο οποίος ήθελε να ανοίξει το «στούντιο» και ήταν αποδέκτης του εκβιασμού από τον αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ., ο οποίος υπηρετεί στο αστυνομικό τμήμα της ίδιας περιοχής.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την καταγγελία, ο 34χρονος αστυνόμος Β', μέσω ενός 34χρονου ιδιώτη φίλου του, ήρθε σε επαφή με το θύμα του εκβιασμού, από τον οποίο ζήτησε αρχικά 2.500 ευρώ το μήνα για «προστασία» στο «στούντιο μασάζ» που επρόκειτο να ανοίξει. Στην πορεία, όμως, τα ποσά άλλαξαν, και με διάφορες προφάσεις και απειλές, κλιμακώθηκαν από 3.700 ευρώ μέχρι 10.000 ευρώ το μήνα.

Μετά από διαπραγματεύσεις κατέληξαν τελικά στα 5.000 ευρώ κάθε μήνα, αλλά εν τω μεταξύ το θύμα του εκβιασμού κατήγγειλε την υπόθεση στην ΕΛ.ΑΣ.

Το μεσημέρι της Πέμπτης, σε προκαθορισμένη συνάντηση, ο καταγγέλλων παρέδωσε στον 34χρονο συνεργό του αξιωματικού το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ. Ακολούθως, ο 34χρονος συνελήφθη, από αστυνομικούς που επιτηρούσαν διακριτικά το χώρο, μαζί με τον αστυνόμο, που μετέβη στο σημείο για να παραλάβει τα χρήματα.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο συλληφθείς αξιωματικός, στο πλαίσιο των εκβιαστικών του απαιτήσεων, είχε λάβει ήδη από τον ιδιώτη 1.000 ευρώ. Σε βάρος του αστυνομικού σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εκβίασης, δωροληψίας υπαλλήλου και παράβασης καθήκοντος, ενώ ο συνεργός του κατηγορείται για απλή συνέργεια σε εκβίαση και δωροληψία υπαλλήλου.

Οι δύο συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ο αξιωματικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης