Αρκουμανέας: Ξεκινά από τον Ιούνιο ο εμβολιασμός για τους άνω των 18 ετών

Ο πρόεδρος τους ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας μίλησε για την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας, την πορεία των εμβολιασμών αλλά και την άρση των περιοριστικών μέτρων. 

Οι άνω των 18 ετών αναμένεται να ξεκινήσουν να εμβολιάζονται μέσα στον Ιούνιο σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, ο οποίος πρόσθεσε ότι από το τέλος του μήνα θα ανοίξουν και τα υπόλοιπα εμβόλια για τους 30-44 ετών, ανά πενταετία. 

Παράλληλα, τόνισε ότι ο εμβολιασμός θα συμβάλει στη βελτίωση της κατάστασης καθώς πλέον «κάνουμε 110.000 εμβολιασμούς την ημέρα». 

Στο πλαίσιο αυτό, εκτίμησε ότι παρατηρείται σταδιακή αποκλιμάκωση της κατάστασης τις τελευταίες βδομάδες ενώ οι βασικοί δείκτες παρουσιάζουν μείωση. Παρά ταύτα, «δεν έχουμε φτάσει ακόμα σε πολύ χαμηλά νούμερα. Δεν έχει τελειώσει η πανδημία». 

Στο μεταξύ, σε ό,τι αφορά τα κρούσματα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, ο κ. Αρκουμανέας είπε πως χθες, συμπεριλήφθηκαν στα κρούσματα πάνω από 700 θετικά επιβεβαιωμένα δείγματα από σχολεία, ενώ διευκρίνισε ότι όσα επιβεβαιώνονται και συγκαταλέγονται στα κρούσματα είναι από δεύτερο τεστ σε δημόσια δομή ή σε εργαστήρια και όχι από τα self tests. 

Ενώ, για την απόφαση του ΣτΕ για αποζημίωση των πολιτών για βλάβες μετά από τον εμβολιασμό, ο κ. Αρκουμανέας σχολίασε πως είναι ελάχιστες οι περιπτώσεις που εμφάνισαν προβλήματα υγείας μετά από εμβολιασμό στην Ελλάδα

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης