Από Δευτέρα τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους

Αλλάζει από Δευτέρα η καθημερινότητα των ανεμβολίαστων  σε εργασιακούς χώρους, εστίαση, θεάματα, γυμναστήρια και ταξίδια  

Με στόχο να μείνει ανοιχτή η οικονομική και κοινωνική ζωή αλλά και να διασφαλιστεί η ελευθερία κινήσεων για όσους έχουν εμβολιαστεί, ξεκινά η εφαρμογή περιοριστικών μέτρων για τους ανεμβολίαστους  

Έτσι, στους κλειστούς χώρους εστίασης και κέντρων διασκέδασης, θα εισέρχονται μόνον όσοι έχουν εμβολιαστεί ή έχουν πιστοποιητικό νόσησης. Οι ανεμβολίαστοι πελάτες θα μπορούν να κάθονται μόνο στους εξωτερικούς χώρους.

Στα γυμναστήρια θα επιτρέπεται η πρόσβαση σε όλους, εμβολιασμένους, νοσήσαντες αλλά και ανεμβολίαστους με αρνητικό rapid test 48 ωρών. Οι ανεμβολίαστοι αθλούμενοι καλούνται πέρα από την συνδρομή να πληρώσουν 10 ευρώ για κάθε τεστ που πραγματοποιούν.

Στους αγώνες σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους γηπέδων πρόσβαση θα έχουν μόνο οι εμβολιασμένοι και οι νοσήσαντες τους τελευταίους έξι μήνες ενώ σε θέατρα, κινηματογράφους και μουσεία θα μπορούν να εισέρχονται και ανεμβολίαστοι με rapid test 48 ωρών.

 Από 13 Σεπτεμβρίου οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα θα πρέπει να κάνουν ένα rapid test κάθε εβδομάδα σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, με κόστος 10 ευρώ, το οποίο θα επιβαρύνει τους ίδιους.

Aνεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί, ακαδημαϊκοί, φοιτητές, εργαζόμενοι στον τουρισμό, εστίαση, παραγωγές θεάματος θα πρέπει να κάνουν δύο Rapid test με συνολικό κόστος 20 ευρώ.

Στα ταξίδια εντός Ελλάδας με οποιοδήποτε μέσοοι ανεμβολίαστοι πρέπει να έχουν κάνει rapid test 48 ώρες πριν από τη μετακίνηση τους.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης