ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Όχι Αναστάσιου στην διερευνητική πρόταση της κυβέρνησης για την προεδρία της Δημοκρατίας

Δεν αποδέχθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας την πρόταση για την προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας την οποία του κατέθεσε η κυβέρνηση Τσίπρα.

Ευχαρίστησε για την τιμή που του έγινε, ωστόσο με πολύ ευγένεια εξήγησε ότι είναι αφοσιωμένος στα θρησκευτικά του καθήκοντα και δεν πρόκειται να παρεκκλίνει από αυτά.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Σακελλαρίδης ερωτηθείς αρνήθηκε ότι υπάρχει τέτοια συζήτηση στην κυβέρνηση σχετικά με υποψηφιότητα του Αρχιεπισκόπου Αναστάσιου ως Προέδρου της Δημοκρατίας, όμως οι πληροφορίες είναι ξεκάθαρες, ενώ ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος είπε: «Ο Ορθόδοξος ιεράρχης έχει συγκεκριμένη αποστολή. Και δεν μπορεί να αναλάβει πολιτικά αξιώματα». 

Ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας, είναι πρόσωπο ξεχωριστό, χαίρει γενικότερης εκτιμήσεως, πρόκειται για διακεκριμένο ιερωμένο, από τους οικουμενιστές της Ορθοδοξίας, που σύμφωνα με τους επιτελείς του κ.Τσίπρα θα προσέδιδε ιδιαίτερο συμβολισμό στην Προεδρική εκλογή και βεβαίως θα μπορούσε να ενώσει τη χώρα και να λαμπρύνει με την παρουσία του το Προεδρικό Μέγαρο.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης