Αντισυνταγματικές και οι αναδρομικές περικοπές συντάξεων δικαστικών

Νέο χαστούκι στην αντισυνταγματική ασυδοσία των πολιτικών. Το Ελεγκτικό Συνέδριο απόφαση για αναδρομική επιστροφή των συντάξεων των δικαστών από 1η Αυγούστου του 2012. Δημιουργείται έτσι νέα μαύρη τρύπα 150 εκατομμυρίων ευρώ στον προϋπολογισμό από τα χρήματα που πρέπει να επιστραφούν.

Το σκεπτικό είναι ότι οι ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΕΣ περικοπές των συντάξεων των δικαστών, των εισαγγελέων και των μελών του Νομικού Δυμβουλίου του Κράτους είναι αντίθετες προς το Σύνταγμα και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του ανθρώπου.

Αυτή η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου αποτελεί πρόκριμα και για τις άλλες υποθέσεις των συνταξιούχων των επτά ειδικών μισθολογίων όπως των στρατιωτικών, διπλωματών, καθηγητών πανεπιστημίου, διευθυντών του ΕΣΥ κ.ά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη του ανωτάτου δικαστηρίου ανέπτυξαν επιχειρήματα στην κατεύθυνση ότι η κυβέρνηση μπορεί να προβαίνει σε αποφάσεις για μείωση των αποδοχών και των συντάξεων των δικαστικών αλλά όχι χωρίς να εξετάζει προηγουμένως το δημοσιονομικό κόστος μίας τέτοιας απόφασης.

Πηγή: 
http://molonoti.gr με πληροφορίες από το Βήμα

Δείτε επίσης