Ανησυχούν οι αρχές για επεισόδια στο Πολυτεχνείο. Πρώτες αψιμαχίες σήμερα.

Εντάσεις με... το καλημέρα μεταξύ μελών των φοιτητικών παρατάξεων χαρακτηρίζουν την πρώτη ημέρα του τριήμερου εορτασμού για την 38η επέτειο του Πολυτεχνείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ένταση προκλήθηκε όταν φοιτητές παρατάξεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς επιχείρησαν να εμποδίσουν μέλη της ΠΑΣΠ, της φοιτητικής παράταξης που πρόσκειται στο ΠαΣοΚ, να εισέλθουν στον χώρο του Πολυτεχνείου, υποστηρίζοντας ότι στον ιστορικό χώρο θυσίας ενάντια στη χούντα και υπέρ της Ελευθερίας δεν χωρούν όσοι υποστηρίζουν το μνημόνιο.

Δεν έλειψαν οι μάχες σχεδόν σώμα με σώμα, ωστόσο λίγο αργότερα τα πνεύματα ηρέμησαν και μάλιστα η Τροχαία έδωσε στην κυκλοφορία το ένα ρεύμα της οδού Πατησίων.

Ωστόσο γρήγορα η κυκλοφορία των οχημάτων διακόπηκε τόσο στην οδό Πατησίων όσο και στην οδό Γ΄ Σεπτεμβρίου αφού οι αντιτιθέμενες ομάδες των φοιτητών είχαν μοιραστεί στους δύο δρόμους, δείχνοντας ότι η ανακωχή είναι μόνο προσωρινή.

Υπενθυμίζεται ότι από την Τρίτη όλοι οι δρόμοι γύρω από το Πολυτεχνείο είναι κλειστοί λόγω των εκδηλώσεων για την επέτειο, ενώ στην ευρύτερη περιοχή η Αστυνομία λαμβάνει ισχυρά μέτρα με χιλιάδες άνδρες για την αποτροπή επεισοδίων.

Πηγή: 
tovima.gr

Δείτε επίσης