Αναπόφευκτο το γενικό Lockdown στη χώρα: 50 νεκροί, 3.316 κρούσματα, 310 διασωληνωμένοι

Στον... Μάρτιο θα επιστρέψει η Ελλάδα όταν με γενική καραντίνα κατάφερε να περιορίσει θεαματικά την πανδημία. Μέχρι και σήμερα η κατάσταση επιδεινώνεται αφού είχαμε 3.316 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του ΕΟΔΥ, ξεπερνώντας για πρώτη φορά το όριο των 3.000 περιστατικών.

Επίσης κατεγράφησαν 50 θάνατοι, με τον συνολικό αριθμό θυμάτων να ανέρχεται σε 959. Όσον αφορά τους διασωληνωμένους ασθενείς στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας ανέρχονται σε 310.

Η κυβέρνηση διαπιστώνει ότι επιβραδύνεται η αυξητική τάση αλλά ακόμη ούτε μειώνεται ούτε σταθεροποιείται. Έτσι, τις επόμενες ημέρες αν η κατάσταση δεν αλλάξει το γενικό lockdown είναι μονόδρομος.

Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Αναστολή πλειστηριασμών, στήριξη των οικονομικά αδυνάμων κατά την περίοδο των Χριστουγέννων και διενέργεια στοχευμένων τεστ σε μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων προκειμένου να κριθεί εάν οι συγκεκριμένες σχολικές βαθμίδες θα ανοίξουν μετά το πέρας του lockdown στις 30 Νοεμβρίου, προανήγγειλε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής. 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης