Αναμένονται βροχές και πτώση της θερμοκρασίας στο μεγαλύτερο κομμάτι της χώρας

Ανάσα δροσιάς από σήμερα, Σάββατο σε όλη τη χώρα, με πτώση της θερμοκρασίας και βροχές που αναμένονται σε Ιόνιο, στα ηπειρωτικά και στο βόρειο Αιγαίο.

Στην Αττική, ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα βροχής στα δυτικά και βόρεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Νεφώσεις με σποραδικές βροχές ή καταιγίδες, πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές, θα είναι το σκηνικό του καιρού στη Θεσσαλονίκη. Το θερμόμετρο θα δείχνει από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις θα σημειωθούν το απόγευμα στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, την ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο, το βόρειο Αιγαίο και την Εύβοια θα σημειωθούν νεφώσεις με σποραδικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα που κατά τόπους πιθανώς να είναι έντονα από το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις που παροδικά θα είναι αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με σποραδικές βροχές στα ηπειρωτικά και την ορεινή Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στα πελάγη 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σε μικρή πτώση, με τη μέγιστη τιμή στους 30 με 32 βαθμούς, στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Από τη Δευτέρα, οι βροχές και οι καταιγίδες θα σταματήσουν σχεδόν παντού και η θερμοκρασία σταδιακά θα επανέλθει στα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Σε ό,τι αφορά τους ανέμους, προς το παρόν δεν φαίνεται να ξεπερνούν τα 6 μποφόρ, αλλά κατά τη διάρκεια της επόμενης εβδομάδας δεν αποκλείεται να φτάσουν στο Αιγαίο και τα 7 μποφόρ.

Πηγή: 
http://molonoti.gr/ Με πληροφορίες από Τα Νέα

Δείτε επίσης