Ανακαλούνται όλες οι άδειες υγειονομικών από 1η Σεπτεμβρίου

Σε αναστολή όλων των κανονικών αδειών των υγειονομικών από την 1η Σεπτεμβρίου, προχωρά  το υπουργείο Υγείας, όπως αναφέρεται σε  σχετικό έγγραφο που φέρει την υπογραφή του Υπουργού  Βασίλη Κικίλια και του αναπληρωτή υπουργού Βασίλη Κοντζομάνη.

Η ανάκληση των αδειών αφορά το  προσωπικό που απασχολείται στα Νοσοκομεία του ΕΣΥ, στο ΕΚΑΒ, στον ΕΟΔΥ και τις δημόσιες Δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) δηλαδή, Κέντρα Υγείας, Πολυδύναμα και Περιφερειακά/Τοπικά Ιατρεία καθώς και τον Τοπικών Ομάδων Υγείας (ΤΟΜΥ) από 1η/9 έως και νεωτέρας.

 Η εξέλιξη αυτή έρχεται λόγω της αναγκαιότητας να καλυφθούν κενά που θα προκύψουν από τις αναστολές εργασίας  υγειονομικών λόγω μη εμβολιασμού τους κατά του κορωνοϊού.

Σύμφωνα  με την σχετική ανακοίνωση, «το πρώτο 15μερο Σεπτεμβρίου θεωρείται κρίσιμο για την διαχείριση της πανδημίας, καθώς επιστρέφουν οι πολίτες από τις διακοπές τους και ανοίγουν οι δραστηριότητες στην κοινωνία.

 Όπως έχει αναφερθεί από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, ανά πάσα στιγμή το σύστημα υγείας βρίσκεται σε ετοιμότητα για να εξυπηρετήσει όλους τους πολίτες και όχι μόνο εκείνους που πάσχουν από covid-19».

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης