Ανακάλυψαν μια ολόκληρη συνοικία που - όπως φαίνεται - χτίστηκε από μίζες στους εξοπλισμούς..!

έκθεση αεροσκαφών

Μια ολόκληρη συνοικία στα Βόρεια προάστεια των Αθηνών είναι γεμάτη από μεζονέτες και ακριβές κατοικίες με ιδιοκτήτες - κατά σύμπτωση - υψηλόβαθμα στελέχη και πολιτικά πρόσωπα που συμμετείχαν στις διαπραγματεύσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων. Σκωπτικά οι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ που ερευνούν σχετικά, όταν αναφέρονται στην περιοχή αυτή την λένε "συνοικία της μίζας"!

Όπως είναι γνωστό, το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) διεξάγει εξονυχιστικό έλεγχο στα περιουσιακά στοιχεία περισσοτέρων των 1.000 πολιτικών προσώπων, όπως πρώην υπουργών, υφυπουργών, γενικών και ειδικών γραμματέων, δημάρχων, αντιδημάρχων, νομαρχών, περιφερειαρχών, διοικητών οργανισμών, ακόμη και καθηγητών Πανεπιστημίου που χρημάτισαν είτε σύμβουλοι υπουργών είτε υπηρέτησαν σε δημόσια θέση.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επιχείρηση διαφάνειας που έγινε στη χώρα μας για πολιτικά πρόσωπα ώστε να διαπιστωθεί αν υπήρξε και σε ποιες περιπτώσεις ξέπλυμα βρώμικου χρήματος που αποτελεί τη μοναδική κατηγορία για πολιτικούς που δεν παραγράφεται.

Hδη έχει δοθεί εντολή για το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών δύο πρώην υπουργούς, δύο πρώην βουλευτές και μιας νυν βουλευτού, αφού υπήρξαν καταγγελίες για δυσαρμονία ανάμεσα στα περιουσιακά στοιχεία που παρουσίασαν στο «πόθεν έσχες» τους και στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς. Επιπλέον, διεξάγεται έρευνα και σε άλλους τρεις πρώην υπουργούς που θα κληθούν να δικαιολογήσουν πώς απέκτησαν τα σπίτια ή τις βίλες, τα εξοχικά, τα σκάφη και τα πολυτελή αυτοκίνητα που βρέθηκαν στην κατοχή τους.  

Επίσης  έχουν σχηματισθεί έξι φάκελοι γεμάτοι στοιχεία που αφορούν εξοπλιστικά προγράμματα, στα οποία εμπλέκονται υπουργοί. Σε αυτούς περιλαμβάνονται οι προμήθειες των γερμανικών αρμάτων μάχης Leopard, οι αναθέσεις για τα στρατιωτικά οχήματα Mercedes (για τα οποία η γερμανική Δικαιοσύνη εντόπισε μίζες που δόθηκαν και σε έλληνες αξιωματούχους), η προμήθεια των αεροσκαφών F-16 block 50+, η προμήθεια του μέσου μεταφορικού αεροσκάφους, οι αναβαθμίσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων, το περιβόητο C4i, τα αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα Patriot και άλλα.

Επιπλέον, διεξάγεται έρευνα και για αντισταθμιστικά οφέλη που δόθηκαν χωρίς να υπάρξει κανένας έλεγχος στην ανάθεσή τους και τα περισσότερα έμειναν στα χαρτιά. Λέγεται μάλιστα ότι υπάρχει μια ολόκληρη συνοικία στα βόρεια προάστια της πρωτεύουσας που ονομάζεται «συνοικία της μίζας», με πολυτελείς μεζονέτες, ιδιοκτησίας (κατά σύμπτωση όλων) οffshore εταιρειών, αλλά σε αυτήν έχουν εντοπισθεί από το ΣΔΟΕ ότι κατοικούν πρόσωπα που έχουν διαχειριστεί αυτά τα αντισταθμιστικά οφέλη.

Το σημαντικότερο: έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Με τις νέες μεθόδους που χρησιμοποιούν οι ανακριτικές αρχές σε συνεργασία με το ΣΔΟΕ, είναι δυνατόν πλέον όχι μόνον να εντοπίσουν μία offshore εταιρεία αλλά και τα χρήματα που διακινήθηκαν σε αυτήν, και το σημαντικότερο, να διαπιστώσουν και ποιος είναι ο πραγματικός ιδιοκτήτης της.
Ως τώρα τα μόνα πολιτικά πρόσωπα που έχουν διαβεί την πύλη του ΣΔΟΕ στην οδό Πειραιώς για να δώσουν εξηγήσεις στο πώς απέκτησαν την περιουσία που εμφάνισαν είναι μόνον ο κ. Τσοχατζόπουλος και ο πρώην γενικός διευθυντής Εξοπλισμών κ. Ι. Σμπώκος.
Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης