Αμετανόητα γραφειοκράτες ( και ανίκανοι ), οι κυβερνώντες.

Ούτε ένα, ούτε δύο, ούτε... τρία. Δεκαπέντε ( 15 ) δικαιολογητικά θα χρειάζεται μια εταιρεία μηδενικής όχλησης για να αδειοδοτηθεί! Αυτό προβλέπει σχέδιο απόφασης του υπ. Ανάπτυξης για την εφαρμογή του νόμου 3982 που ψηφίστηκε φέτος. Μάλιστα για κάποια δικαιολογητικά χρειάζονται διπλάσια παράβολα από πριν. Έτσι λοιπόν, αντί οι κυβερνώντες να απλοποιήσουν τις διαδικασίες και να μειώσουν την γραφειοκρατία τα κάνουν όλα χειρότερα!

Οι εμπορικοί σύλλογοι της χώρας ζητούν από τον κ. Χρυσοχοίδη να παρέμβει. Τονίζουν επίσης ότι ο νόμος αυτός δεν εφαρμόζεται αν και έχει ψηφιστεί γιατί καθυστερούν οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις..! Να σημειωθεί ότι πέραν της πρόσθετης γραφειοκρατίας αυξήθηκε και το κόστος αφού πριν με τα πάσης φύσεως παράβολα έφθανε τα 1.000 ευρώ, ενώ τώρα τα 5.000!

Τα παραπάνω αποδεικνύουν ότι η Ελλάδα ακόμα και εν μέσω βαθύτατης κρίσης πού την απειλεί δεν εννοεί να αλλάξει. Κυβερνάται ανεύθυνα, χωρίς σχέδιο και χωρίς οι κυβερνώντες να θέλουν ή να μπορούν κάτι να αλλάξουν προς το καλύτερο.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης