Ακατοίκητα σπίτια «χτυπούσαν» οι δράστες 16 διαρρήξεων στα Τρίκαλα - Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί που βρίσκονταν παράνομα στη χώρα

Το πλήθος των κλοπιμαίων που βρέθηκαν στα σπίτια δυο αλλοδαπών, αναμένεται να ανεβάσει κατά πολύ τον αριθμό των 16 διαρρήξεων που διέπραξαν στα Τρίκαλα, κυρίως σε παλιά ακατοίκητα σπίτια και σε μια επιχείρηση, από τα οποία είχαν αρπάξει συνολικά 1.850 ευρώ, καθώς και κοσμήματα και άλλα αντικείμενα αξίας άνω των 66.000 ευρώ.

Οι δράστες, οι οποίοι βρίσκονταν παράνομα στη χώρα και συνελήφθησαν το απόγευμα της Τετάρτης από αστυνομικούς της Ασφάλειας, δρούσαν από τον Αύγουστο του 2022 ως τη σύλληψή τους. Επέλεγαν τα σπίτια- στόχους και παραβίαζαν με αιχμηρό αντικείμενο τα παράθυρα, από τα οποία τρύπωναν στο εσωτερικό τους.

Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του ενός, όπου εντοπίστηκε και ο δεύτερος, βρέθηκαν πλήθος κοσμήματα, αλλά και φιάλες αλκοολούχων ποτών, συσκευές, ηλεκτρικοί τροχοί και άλλα αντικείμενα, η προέλευση των οποίων ερευνάται. Στη συνέχεια, ο σκύλος ανιχνευτής «Flex» ανακάλυψε στο σπίτι του δεύτερου δράστη στην Καρδίτσα δυο συσκευασίες με κοκαΐνη σε μορφή "βράχου" συνολικού βάρους 26,1 γραμμαρίων, μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, δυο ζυγαριές, μια τηλεόραση και ένα κινητό. Ακόμη, κατασχέθηκαν λαθραίος καπνός βάρους 74 γραμμαρίων και ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν.

Σε βάρος των δραστών σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένη κλοπή, κλοπή, διακίνηση ναρκωτικών και παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών και του Τελωνειακού Κώδικα, κατά περίπτωση, με την οποία οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρικάλων, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται για την εξιχνίαση και άλλων διαρρήξεων.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης