Αθήνα: Δεν ισχύει ο δακτύλιος για τα αντιρρυπαντικά αυτοκίνητα

Από την ερχόμενη Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου, τίθεται πάλι σε ισχύ ο Δακτύλιος - μόνο που αυτήν τη φορά θα είναι... Πράσινος! Τα αντιρρυπαντικής τεχνολογίας οχήματα θα κυκλοφορούν ελεύθερα όλες τις ώρες της ημέρας, ενώ για τα συμβατικά αυτοκίνητα θα ισχύει το γνωστό σύστημα των μονών - ζυγών. Τα αντιρρυπαντικά οχήματα θα πρέπει να εφοδιαστούν με «πράσινο σήμα», το οποίο θα είναι διαθέσιμο σε έναν μήνα.

Στο πλαίσιο της εφαρμογής του Πράσινου Δακτυλίου θα απαγορεύεται η κυκλοφορία στην πόλη, στα όρια του λεγόμενου Μεγάλου Δακτυλίου, παλαιών φορτηγών και λεωφορείων με πρώτη άδεια κυκλοφορίας στη χώρα μας 28 ετών και άνω σε πρώτη φάση και 22 ετών και άνω σε δεύτερη φάση.

Σύμφωνα με τη χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής:

  • Στον Μικρό Δακτύλιο, που περικλείεται από τις οδούς και λεωφόρους Αλεξάνδρας - Ζαχάρωφ - Μεσογείων - Φειδιππίδου - Μιχαλακοπούλου - Σπύρου Μερκούρη - Βρυάξιδος - Υμηττού - Ηλ. Ηλιού - Α. Φραντζή - Λ. Συγγρού - Χαμοστέρνας - Πειραιώς - Ιερά Οδός - Κωνσταντινουπόλεως - Αχιλλέως - Πλατεία Καραϊσκάκη - Καρόλου - Μάρνη - Πατησίων - Αλεξάνδρας, κυκλοφορούν χωρίς περιορισμούς: α) τα ηλεκτρικά οχήματα και τα οχήματα με τεχνολογία κινητήρα Euro 5 και Euro 6 ή μεταγενέστερη εφόσον εκπέμπουν διοξείδιο του άνθρακα λιγότερο από 140 gr/km, ανεξαρτήτως του καυσίμου που χρησιμοποιούν, β) τα υβριδικά οχήματα που κινούνται με ηλεκτρισμό και συμβατικό καύσιμο, καθώς και τα οχήματα που χρησιμοποιούν αέριο καύσιμο εκ' κατασκευής (υγραέριο, φυσικό αέριο) τεχνολογίας Euro 4, τα οποία εκπέμπουν διοξείδιο του άνθρακα λιγότερο από 140 gr/km.
  • Στον Μεγάλο Δακτύλιο, που περικλείεται από τις λεωφόρους και τις οδούς Παραλιακή - Αλίμου - Βουλιαγμένης - Ελ. Βενιζέλου - Περιμετρική Υμηττού - Κατεχάκη - Μεσογείων - Αγίας Παρασκευής - Χαλανδρίου - Παπανικολή - Παλαιολόγου - Καποδιστρίου - Κύμης - Κασταμονής - Χαλανδρίου - Αναγεννήσεως - Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας - Αθηνών - Θηβών - Γρ. Λαμπράκη έως Κερατσίνι, απαγορεύεται η κυκλοφορία των φορτηγών άνω των 2,2 τόνων και των λεωφορείων, πρώτης άδειας κυκλοφορίας στην Ελλάδα πριν από την 1.1.1984.
Πηγή: 
http://molonoti.gr με πληροφορίες από το Έθνος

Δείτε επίσης