Έσοδα 1,2 εκατ. ευρώ απέκρυψε εταιρεία στη Θεσσαλονίκη

Από την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος εντοπίστηκε εταιρεία στη Θεσσαλονίκη που απέκρυψε αποκτήσεις αγαθών άνω των 1.200.000 ευρώ

Από την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, πραγματοποιήθηκε φορολογικός έλεγχος σε εταιρεία παροχής νοσηλευτικών υπηρεσιών στη Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια του οποίου διαπιστώθηκε η μη ορθή υποβολή δηλώσεων για ενδοκοινοτικές αποκτήσεις αγαθών, συνολικού ύψους 1.201.629,55 ευρώ.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος προέβησαν σε έλεγχο των ενδοκοινοτικών συναλλαγών μέσω συστήματος ανταλλαγής πληροφοριών Φ.Π.Α. (VIES – VAT Information Exchange System) της εν λόγω εταιρείας και, όπως προέκυψε, δεν είχαν δηλωθεί ενδοκοινοτικές αποκτήσεις αγαθών από την Ολλανδία, ύψους:

  • 253.343,55- ευρώ, για το φορολογικό έτος 2022 και
  • 948.286- ευρώ, για το φορολογικό έτος 2023.

Παράλληλα, κατά τη διενεργηθείσα έρευνα διαπιστώθηκε ότι η εταιρεία δεν λειτουργούσε σε καμία από τις δηλωθείσες εγκαταστάσεις της, αλλά σε έτερο μισθωμένο χώρο σε περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Επιπλέον, τόσο κατά τον επιτόπιο έλεγχο όσο και κατόπιν σχετικής πρόσκλησης, η εταιρία δεν παρέδωσε ούτε προσκόμισε στοιχεία, κατά παράβαση του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας.

Για τα ανωτέρω ευρήματα συντάχθηκε σχετική έκθεση και θα ενημερωθεί το αρμόδιο Ελεγκτικό Κέντρο και τελωνειακή Αρχή για την βεβαίωση σχετικών παραβάσεων.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στη διαδικτυακή πύλη του Ελληνικού Κράτους (gov.gr) «Καταγγελία για οικονομικά εγκλήματα», για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης