Έκλεβαν καταλύτες από οχήματα στο εμπορικό πάρκο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών

Για διακεκριμένες κλοπές κατ’ εξακολούθηση συνελήφθησαν 34χρονος και 25χρονη, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, μεσημβρινές ώρες της Κυριακής, στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» της Αθήνας

Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης υποθέσεων αφαίρεσης καταλυτών από σταθμευμένα αυτοκίνητα στους χώρους του εμπορικού πάρκου του διεθνούς αερολιμένα, μετά από διασταύρωση πληροφοριακών δεδομένων και αποδεικτικών μέσων, ταυτοποιήθηκαν και εντοπίστηκαν οι κατηγορούμενοι.

Ειδικότερα, πρωινές ώρες της 6ης Νοεμβρίου, ο 34χρονος, από κοινού με άλλα άτομα, εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς να κινούνται με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο εντός του εμπορικού πάρκου του αεροδρομίου και αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν καταλύτη από σταθμευμένο όχημα.

Μετά από αναζητήσεις, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών εντόπισαν το αυτοκίνητο, το οποίο είχε ενοικιαστεί στο όνομα της 25χρονης, το ακινητοποίησαν και συνέλαβαν τον 34χρονο, ο οποίος οδηγούσε. Αναζητούνται οι λοιποί εμπλεκόμενοι.

Σε έρευνα σε κατοικία των κατηγορουμένων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εξαρτήματα αυτοκινήτων, πλήθος ενοικιαστήριων συμβολαίων για ενοικίαση αυτοκινήτων και τιμολόγιο για πώληση παλαιών σιδήρων-καλωδίων.

Οι δράστες πωλούσαν άμεσα τους κλεμμένους καταλύτες προκειμένου να είναι αδύνατος αφενός μεν ο εντοπισμός τους, αφετέρου η ταυτοποίησή τους.

Από τη μέχρι στιγμής προανακριτική έρευνα, εξιχνιάστηκαν εννέα περιπτώσεις αφαίρεσης-κλοπής καταλυτών από σταθμευμένα αυτοκίνητα πλησίον καταστημάτων του εμπορικού πάρκου του Αερολιμένα.

Επιπλέον, ο 34χρονος έχει κατηγορηθεί και στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης