Έβαλαν 3 εκατ. ευρώ φόρο ακινήτων στο Άσυλο Ανιάτων και το... κλείνουν

φροντίδα

Το Δημόσιο βάζει φόρους και στα ευαγή ιδρύματα και τα... χρεοκοπεί! Παράδειγμα το Άσυλο Ανιάτων στο οποίο έβαλε φόρο ακίνητης περιουσίας 3 εκατ. ευρώ ποσό το οποίο έγινε ήδη απαιτητό με αποτέλεσμα κάποιοι να κινδυνεύουν και με φυλακή! Πρόκειται για ΕΙΚΟΝΙΚΟ ΦΟΡΟ, αφού το Άσυλο Ανιάτων δεν έχει κέρδη... Πως θα το πληρώσει; Ουσιαστικά το κλείνουν.

Έτσι λοιπόν σε δύο εβδομάδες η γενική συνέλευση των μελών του σωματείου θα αποφασίσει εάν θα μπει λουκέτο λόγω χρεών σε ένα ίδρυμα που φιλοξενεί για περισσότερο από ένα αιώνα ανθρώπους με βαριές νευρολογικές παθήσεις.

Όπως γράφει η εφημερίδα τα Νέα, το ίδρυμα των 210 ασθενών έχει χρέη που αγγίζουν τα 8 εκατ. ευρώ, ενώ οι εργαζόμενοί του είναι απλήρωτοι εδώ και οκτώ μήνες.

Τα χρέη οφείλονται κυρίως στις οφειλές στο ΙΚΑ και την Εφορία. Η καταστροφή ήρθε όταν η Εφορία βεβαίωσε στο ίδρυμα φόρο ακίνητης περιουσίας ύψους τριών εκατομμυρίων ευρώ για την περίοδο 2010 - 2013.

Και οι φαρμακευτικές εταιρίες αρνούνται να προμηθεύσουν το ίδρυμα λόγω χρεών, ενώ η διοίκηση του ιδρύματος έχει ανημερώσει τις οικογένειες των ασθενών ότι το ίδρυμα πάει για κλείσιμο.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης