Φυσικά και ο κ. Τσίπρας τα γνώριζε όλα (όπως και κάθε Έλληνας πρωθυπουργός)

Είναι απόλυτα φαιδρό και γελοίο να αναρωτιέται κανείς αν ο κ. Τσίπρας γνώριζε τις μεθοδεύσεις για τον διαγωνισμό των καναλιών, για την προσπάθεια να χρηματοδοτηθεί ο Καλογρίτσας με δάνεια και έργα, για τον διασυρμό πολιτικών αντιπάλων μέσω Novartis, για την χρηματοδοτούμενη αναβίωση του σκουπιδαριού που λέγεται νεοαυριανισμός και τόσα άλλα. 

Τα ήξερε όλα, με όλες τις λεπτομέρειες και έδινε εγκρίσεις. Για να γίνει κατανοητό πως τα ήξερε όλα, θα πρέπει να γυρίσουμε στη δεκαετία του 80. Τότε ο Ανδρέας Παπανδρέου που ήλεγχε το ΠΑΣΟΚ με μια γροθιά (διέγραφε όποιον ήθελε, άλλαζε αποφάσεις χωρίς να ρωτά κ.λπ.), άλλαξε το Σύνταγμα δίδοντας στον εαυτό του υπερεξουσίες.

Ο Παπανδρέου ως πρωθυπουργος, αλλά και όλοι οι πρωθυπουργοί που τον διαδέχθηκαν απολαμβάνοντας το πρωθυπουργοκεντρικό σύστημα που είχε εγκατασταθεί, γνώριζαν με φοβερές λεπτομέρειες τα παντα. Ακόμα και αν στο πιο μικρό χωριό κάποιος έφυγε από το κόμμα, αν ένας διοικητής Νοσοκομείου χρηματίζεται κ.ο.κ.

Η φοβερή σε έκταση ενημέρωση του εκάστοτε πρωθυπουργού γινόταν και γίνεται μέσα από ένα εκτεταμένο δίκτυο ενημέρωσης. Ακόμα και ένα ειδησάριο επαρχιακής εφημερίδας στέλνεται αυθημερόν στο κόμμα και απο εκεί αν πρέπει, στο Μαξίμου.

Αν εμείς γνωρίζουμε πολλά ως πολίτες, από πρωτοσέλιδα των εφημερίδων και δηλώσεις μεγαλόσχημων, απείρως περισσότερα - εγώ λέω ΤΑ ΠΑΝΤΑ - γνωρίζει ο κ. Τσίπρας ως πρωθυπουργός μέσα από την καθημερινή μυστική ενημέρωση του. Συνεπώς ας αφήσουμε στην άκρη την γελοιότητα αν ήξερε. Όπως κάθε πρωθυπουργός, ήξερε, αποδεχόταν, οργάνωνε. Και ακόμα αυτό κάνει.

                              ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης