Φορτηγά: Πώς οι άδικες κλήσεις στερούν το ψωμί από την οικογένεια

Πρόσφατα γράψαμε ότι στην Ελλάδα, ακόμα και αν ένα φορτηγό είναι... Διαστημόπλοιο και έχει όλα τα νόμιμα έγγραφα, κλήση θα του κόψουν εύκολα: Να μια μικρή φθορά στο λάστιχο!

Με βάση αυτή τη λογική, στους εθνικούς δρόμους συγκρούονται οι αστυνομικοί των διαρκών ελέγχων που έχουν εντολή να κόψουν συγκεκριμένα αριθμό κλήσεων - καταλήγοντας σε ΑΔΙΚΕΣ ΚΛΗΣΕΙΣ - και οι εργαζόμενοι που πασχίζουν για το ψωμί της οικογένειάς τους, που πολλές φορές δεν το πάνε.

Μια μικρή μας έρευνα απέδειξε ότι υπάρχουν φορτηγά που σε συγκεκριμένα σημεία της χώρας τα γράφουν 2 και 3 φορές την εβδομάδα, εξανεμίζοντας το κέρδος του μεταφορικού έργου. Ένα φορτηγό που περνά από το Κιάτο μπορεί να το γράψουν... 10 με 12 φορές και τα πρόστιμα να ξεπεράσουν τα 1.000 ευρώ τομήνα! Η οικογένεια θα πεινάσει.

Ακόμα χειρότερα θα πεινάσει η οικογένεια ενός οδηγού επί μήνες, αν κάποιοι Αφγανοι μπουν κρυφά στο όχημα του (δεκάδες τα περιστατικά): Τον συλλαμβάνουν και του κατάσχουν επί μήνες το φορτηγό του που μπορεί να είναι όλη του η περιουσία. Σταματά να εργάζεται, ο πελάτης ζητά να αποζημιωθεί. Την ίδια  ώρα,ο Αφγανός αφήνεται ελεύθερος να... ξαναπροσπαθήσει, με κάποιον άλλον άτυχο...

Οι διωγμοί των οδηγών είναι άδικοι διότι στηρίζονται στην δυνατότητα των ελεγκτών να τους επιβαρύνουν με ότι θέλουν. Δεν υπάρχει πλαίσιο που να τους προατατεύει από την αυθαιρεσία λόγω της νεφελώδους πολυνομίας.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης