Τσακίστε τα χυδαία πρωτοσέλιδα αλλά όχι έτσι - (Δύο φάουλ)

Υπάρχουν αθηναϊκές εφημερίδες που ζουν μέσα από τον βόθρο και την φοβερή βρώμα που εξαπολύουν. Βάζουν εμετικά πρωτοσέλιδα που δεν τα χωρά ο νους και κατασυκοφαντούν ανυπεράσπιστους ανθρώπους. Δεν χρειάζεται να πουλήσουν φύλλα για να πετύχουν την ηθική εξόντωση ενός εκάστου. Αρκεί που είναι κρεμασμένες στα περίπτερα να βλέπουν οι διερχόμενοι.

Οι θιγόμενοι προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη και τότε ανακαλύπτουν ότι α) Δεν υπάρχει υπεύθυνος για να αναλάβει την ευθύνη. β) Δεν υπάρχουν έσοδα ώστε να κατασχεθούν υπέρ του αδικημένου έχουν εκχωρηθεί σε άλλους. γ) Οι πραγματικοί ιδιοκτήτες και γράφοντες τα εμετικά κείμενα έχουν βίλες και ακριβά αυτοκίνητα ενώ δεν υπάρχουν πουθενά. Κάνουν τους άνεργους ενώ καρπώνονται όλα τα έσοδα.

Όπως πολύ σωστά είπε στη Βουλή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Οικονόμου η χυδαία επίθεση μένει στην ουσία αναπάντητη και οι συκοφάντες συνεχίζουν ανενόχλητοι το έργο τους χωρίς να έχουν την παραμικρή συνέπεια, οικονομική ή άλλη. Και με τον τρόπο αυτό εξευτελίζουν εκτός από τους θιγόμενους, τη Δικαιοσύνη, τις διωκτικές Αρχές, τα εντεταλμένα όργανα της Πολιτείας και στέλνουν επικίνδυνα μηνύματα στην κοινωνία. (Ρίξτε και εσείς λάσπη).

Υπάρχουν ωστόσο άλλα μέτρα που πρέπει να αποφασίσει το κράτος δικαίου και αυτά θα έπρεπε να είναι το κλείδωμα του ΑΦΜ, η κατάσχεση του φύλλου και του τίτλου, δηλαδή ΛΟΥΚΕΤΟ αν δεν αποζημιώνεται ο θιγόμενος. Και μην μιλήσει κανείς για την ελευθερία του τύπου γιατί καγχάζω. Τσακίστε όσο σκληρότερα μπορείτε αυτούς τους παλιανθρώπους.

Πραγματι λοιπόν, η κυβέρνηση επιθυμεί να πολεμήσει μεγάλες παθογένειες που επί δεκαετίες μέσω ενός άθλιου πολιτικού συστήματος της συμφοράς (ποτέ σχέδια - πελατειακό κράτος) ήταν μόνιμες και φυσικά καταστροφικές. Μια από αυτές ήταν η δυνατότητα τυχάρπαστοι απατεώνες της δημοσιογραφίας να γίνονται πάμπλουτοι, διακινώντας ψεύδη, λάσπη, τερατολογίες, δολοφονώντας χαρακτήρες.

Έχουμε ήδη παραδείγματα πάμπλουτων σαλταδόρων των ΜΜΕ που ενώ δεν υπηρέτησαν ποτέ το ήθος και την αλήθεια, ζουν βασιλικά γελώντας με όσους από εμάς πασχίζουν για δεοντολογία και κύρος. Προσέξτε παρακαλώ τώρα τι θα σας πω: Αυτοί οι εκπρόσωποι της δημοσιογραφικής κτηνωδίας πλουτίζουν ΜΕΣΑ ΑΠΌ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ που και τους χρηματοδοτεί και τους δίνει γραμμή ποιον και πότε να χτυπήσουν. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ.

Δέχομαι λοιπόν ότι δεν μπορούσε να συνεχιστεί αυτό το χυδαίο βρωμερό σκουπιδαριό των πρωτοσέλιδων. Όμως δεν συμφωνά με τον τρόπο που το επιχειρεί η κυβέρνηση (που δεν ρώτησε και κανέναν...). Προσπαθώντας να χτυπήσει τους άθλιους των πρωτοσέλιδων έχει υποπέσει σε δυο σφάλματα που είναι άκρως αντισυνταγματικά και περιορίζουν την ελευθερία έκφρασης.

ΤΟ ΠΡΩΤΟ: Δεν είναι δυνατόν να ευθύνεται ο μέτοχος μιας εταιρείας Τύπου για τα γραπτά μιας εφημερίδας. Αυτό είναι εξωπραγματικό και καταργεί το νόημα της ΑΕ, όπου κάθε μέτοχος ευθύνεται για όσα χρήματα έβαλε στην επένδυση. Ή κερδίζει από αυτά ή τα χάνει αλλά μέχρις εκεί. Δηλαδή αν αγοράσει κάποιος μετοχές του ΟΤΕ ευθύνεται για την πορεία της εταιρείας; 

ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ: Η εφημερίδα είναι ένα πολιτισμικό προϊόν ΕΚΦΡΑΣΗΣ εδώ και 400 χρόνια. Ο ΚΑΘΕΝΑΣ πρέπει να μπορεί να εκδίδει μια εφημερίδα θέλοντας να εκφράσει ότι νομίζει. Αυτό ισχύει από πάντα. Είναι δυνατόν να πρέπει να προσλάβει επιτελικά στελέχη από Ενώσεις δημοσιογράφων και εκδοτών; Τότε περιορίζεται η έκφραση σε ελάχιστους και αποκλείονται ελεύθερες φωνές, σωματεία, σύλλογοι, φορείς, παρέες. 

Όπως έγραψα και πιο πάνω, υπάρχουν τρόποι να τσακίσουμε τους χυδαίους των πρωτοσέλιδων. Αυτοί οι δυο όμως ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ. Πάρτε τους πίσω.

                                              ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης