Το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα και οι εταίροι - δανειστές καταστρέφουν την ελληνική οικονομία και κοινωνία

Τέλη Σεπτέμβρη, αρχές Οκτώβρη η Ελλάδα θα βιώσει μια βιβλική καταστροφή στην οικονομία της. Η χώρα θα διαπιστώσει απόλυτη αδυναμία να αντιμετωπίσει υποχρεώσεις 30 δισ. ευρώ στα αμέσως επόμενα χρόνια.

Με δεδομένο ότι οι αγορές δεν την δανείζουν, θα αποτανθεί στους Ευρωπαίους εταίρους της για νέο δάνειο ακόμα και 50 δισ. ευρώ (για να χρηματοδοτηθεί και η ανάπτυξη). Αυτό σημαίνει τρίτο μνημόνιο με ακόμα χειρότερους όρους για όλους μας.

Ταυτόχρονα, στον ιδιωτικό τομέα, το μπαράζ φόρων που θα πρέπει να πληρωθούν (ΕΝΦΙΑ, έκτακτη εισφορά, εισόδημα, προκαταβολή φόρου, φόρος αλληλεγγύης, φόρος πολυτελείας κ.α. )θα οδηγήσει την πλειοψηφία των φορολογουμένων σε εγκατάλειψη των 100 δόσεων και στάση πληρωμών.

Έτσι, στις αρχές Οκτώβρη, η βλάβη στην ελληνική οικονομία θα είναι ανήκεστος. Δεν θα υπάρχει ούτε γιατρειά, ούτε δυνατότητα ανάκαμψης. Η Ελλάδα θα έχει γονατίσει συνολικά σαν κοινωνία με εκατομμύρια Έλληνες, δια βίου οφειλέτες, να μην έχουν ούτε παρόν ούτε μέλλον.

Πώς φτάσαμε ώς εδώ; Η ευθύνη βαρύνει φυσικά διαχρονικά το σάπιο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα της χώρας που συντηρεί ένα πολυδάπανο πελετειακό κράτος, αλλά πλέον ίση ευθύνη έχουν και οι λεγόμενοι "εταίροι" μας.

Αυτοί έχουν το θράσος να ζητούν από μια βουλιαγμένη κοινωνία ανέργων, 23% ΦΠΑ στην ΔΕΗ (όπου οι Έλληνες κάνουν ουρές για ρύθμιση οφειλών σε δόσεις - στα 2 δισ. ευρώ πια οι οφειλές), ή από μια ρημαγμένη αγορά χωρίς τραπεζικό χρήμα... 100% προκαταβολή φόρου!!!

Τι έκαναν οι εταίροι μας για να να αντιμετωπίσουν τις αιτίες που κατέστρεψαν την Ελλάδα; Τι έκαναν για να ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ την διάλυση του πελατειακού κράτους, να ανασυγκροτήσουν το πολίτευμα και τους θεσμούς που λειτουργούν προσχηματικά, να φέρουν την  αξιοκρατία στην θέση του κομματισμού, να εκπονηθεί επιτέλους ένα σχέδιο για την παραγωγική ανάπτυξη της χώρας; Τίποτα απολύτως.

Μοιάζει λες και επιθυμούν ομού μετά των Ελλήνων πολιτικών αυτή η εκτεταμένη παρακμή να συντηρηθεί ακριβώς για να αποδιαλύσει ολοσχερώς την Ελλάδα.

Ενώ είναι ξεκάθαρο ότι το πρόβλημα της Ελλάδας πρώτα είναι ΠΟΛΙΤΙΚΟ και μετά οικονομικό, οι εταίροι "μας", σκέπτονται μόνο οριζόντια εισπρακτικά μέτρα και δεν δίνουν δεκάρα τσακιστή για να εξαλείψουν τις γνωστές σε όλους μας πια, πολιτικές αιτίες που μας έχουν καταστρέψει.

              ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης