Το (μοναδικό) μεγαλείο της Υγείας στην Ελλάδα

Όλοι γκρινιάζουμε για την κατάσταση στην Υγεία. Μνημονεύουμε τα ράντζα, την έλλειψη σεντονιών, τις καθυστερήσεις στις εξετάσεις, την ταλαιπωρία στα εξωτερικά ιατρεία, τον κίνδυνο να αρπάξει κανείς ένα μικρόβιο και να μπλέξει.

Ισχύουν όλα και ακόμη περισσότερα αλλά υπάρχει και κάτι που δείχνει ότι η Υγεία στην Ελλάδα είναι ένας γίγαντας ίσως μοναδικός στον κόσμο: Οι άνθρωποι, που την υπηρετούν

Οι γιατροί, το νοσηλευτικό προσωπικό και η ΔΩΡΕΑΝ ιατρική φροντίδα συγκροτούν ένα μεγαλείο που δεν το συναντάς ούτε στις χώρες της πολιτισμένης Δύσης. 

Στην Ελλάδα, αν ένας τουρίστας ξαφνικά χρειαστεί μεταφορά σε Νοσοκομείο και περίθαλψη, θα γίνουν ΟΛΑ όσα πρέπει, θα πάρει και φαρμακευτική αγωγή και ΔΕΝ θα πληρώσει ούτε ένα ευρώ. Υπολογίζεται ότι το κόστος φροντίδας τουριστών ξεπερνά τα 30 εκατ. ευρώ το χρόνο.

(Στις ΗΠΑ, αν δεν έχεις μαζί σου ένα χρηματοκιβώτιο, σε αφήνουν απέξω να πεθάνεις). Φυσικά εκατομμύρια Έλληνες έχουν επίσης εντελώς δωρεάν πρόσβαση στην Υγεία. Που υπάρχει αυτό;

Τα γράφω όλα αυτά για να πω ότι:

α) Ο κορονοϊός στην Ελλάδα θα αντιμετωπιστεί σωστά και χωρίς να κινδυνεύσουμε από τη συνήθη ανεπάρκεια του κράτους.

β) Ακριβώς αυτό: Η διαχρονική ανεπάρκεια του κράτους καθιστά τον γίγαντα της Υγείας να έχει ξύλινα πόδια. Άχρηστοι κομματικοί διοικούντες, συνδικαλιστές που θέλουν να συνδιοικούν (χωρίς να εργάζονται), ρεμούλες στις προμήθειες γιατί δεν υπάρχει κεντρική διάθεση, μεταθέσεις κολλητών που αφήνουν σοβαρά  κενά στην Περιφέρεια κ.α.

Ωστόσο κόντρα στο κακό και ανεπαρκές κράτος, η Υγεία στην Ελλάδα έχει μεγαλείο που δεν πρέπει να υποτιμηθεί από κανέναν μας. Σκεφθείτε μάλιστα, που θα μπορούσε να φτάσει η Υγεία, αν αποκτούσαμε και σωστούς πολιτικούς, (που θα διόρθωναν το κράτος). 

                                ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης