Τι θα κάνει ο Πούτιν; Τίποτα - Τέσσερις λόγοι που το εξηγούν

Θα επιτεθεί ο Πούτιν στην Ουκρανία; ΟΧΙ είναι η δική μου άποψη και μπορώ να σας εξηγήσω το γιατί. Αν ο Πούτιν επιτεθεί τότε θα συμβούν τα παρακάτω: 

- Θα υπάρξουν περίπου 40.000 νεκροί, από τους οποίους οι 10.000 θα είναι Ρώσοι. Ο Πούτιν θα πρέπει να δει χιλιάδες οικογένειες να εξαπολύουν κρυφά ή φανερά κατάρες εναντίον του.

- Θα αντιμετωπίσει μια παγκόσμια κατακραυγή. Στην εποχή των social media, θα δει εκατομμύρια πολίτες του κόσμου να τον καταγγέλλουν για αιμοσταγή δυνάστη και τυχοδιώκτη, που επιτίθεται ακόμη και σε αθώους, χωρίς λόγο.

- Η οικονομία της Ρωσίας ΔΕΝ πάει καλά εδώ και καιρό. Οι πολίτες βιώνουν μια περίοδο λιτότητας που σιγά - σιγά γίνεται όλο και χειρότερη. Αν ο Πούτιν εισβάλλει στην Ουκρανία, τα εναντίον του σκληρά οικονομικά μέτρα θα επιδεινώσουν το οικονομικό του πρόβλημα που θα φτάσει αμέσως σε κάθε οικογένεια. 

- Το ΝΑΤΟ θα αναπτύξει ΜΟΝΙΜΕΣ ισχυρές δυνάμεις στα σύνορα του με την Ευρώπη, δηλαδή θα περικυκλωθεί "προληπτικά", από βαριά όπλα και στρατούς.

Τίποτε από τα παραπάνω δεν μπορεί να υποστεί ο Πούτιν. Ήδη βιώνει και την έξυπνη τακτική της Δύσης. Ενώ αυτός διαβεβαιώνει ότι δεν θα κάνει εισβολή, ΗΠΑ κα Ευρώπη, την προαναγγέλλουν, αποσύρουν τους διπλωμάτες τους από την Ουκρανία και τον εμφανίζουν σαν ψεύτη.

Tι μπορεί να κάνει ο Πούτιν; Μπορεί να ενισχύσει στρατιωτικά τα σύνορα με την Ουκρανία (ακόμη και με πυρηνικά), αλλά δεν φαίνεται να μπορεί να κάνει οτιδήποτε άλλο. Μοιάζει να έχει αυτο-παγιδευτεί σε μια διπλωματική σύγκρουση που δεν ελέγχει.

Τέλος επειδή είναι απρόβλεπτος παίκτης ο Πούτιν, ισχυρός σκακιστής στην πολιτική, είναι ασφαλώς ικανός να επιλέξει μια μικρή εισβολή για να μην δείξει ότι έχασε.

 


 

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης