Τι απαντά η τεχνητή νοημοσύνη του chatGPT για τα ελληνικά κόμματα; (Του Π. Διαμαντόπουλου)

Ρωτήσαμε το chatGPT το νέο πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης τι γνωρίζει για το ΜέΡΑ25,τον Σύριζα και τη ΝΔ. Ας δούμε τι μας είπε για κάθε κόμμα ξεχωριστά μεταφράζοντας αυτολεξεί. Το πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης ανέφερε τα παρακάτω

To ΜέΡΑ25 προάγει μια προοδευτική και δημοκρατική ατζέντα και εστιάζεται στην καταπολέμηση της οικονομικής ανισότητας, την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την προώθηση της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας. Το κόμμα έχει κερδίσει την υποστήριξη  των νέων ανθρώπων. 

Το Σύριζα εστιάζεται στις πολιτικές κατά της λιτότητας, την προστασία των εργατικών δικαιωμάτων και αντιτίθεται στη διαφθορά και τον πολιτικό ελιτισμό. Ο σύριζα παρείχε πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους ανασφάλιστους πολίτες αλλά αντιμετωπίζει σφοδρή κριτική για τους συμβιβασμούς με τους δανειστές καθώς και την αποτυχία να αντιμετωπίσει τη διαφθορά.

Η ΝΔ εστιάζεται στην πολιτική που προάγει την επιχειρηματικότητα και  το μετασχηματισμό της αγοράς με στόχο την οικονομική ανάπτυξη σε συνδυασμό με την δημοσιονομική υπευθυνότητα. Στόχος να δημιουργήσει ένα καλύτερο περιβάλλον για τις επιχειρήσεις με στόχο την ελάττωση των φόρων. Το κόμμα δίνει επίσης έμφαση στην εθνική ασφάλεια και τoν εντονότερο έλεγχο της μετανάστευσης. 

Αξίζει να παρατηρήσουμε ότι τα συμπεράσματα της τεχνητής νοημοσύνης είναι αξιοσημείωτα εύστοχα και σε μεγάλο βαθμό ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να αναφέρουμε κάτι επιπλέον για τους συμβιβασμούς του ΣΥΡΙΖΑ με την Τρόικα και την ολιγαρχία, ούτε για την εκτόξευση του χρέους στα 400 δις από τη Μητσοτάκης ΑΕ προκειμένου να ενισχυθούν οι ολιγάρχες της ενέργειας.

Σε αντίθεση με  την συμπίεση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας από τη ΝΔ με πρόστιμα, ελέγχους και καταστολή κατά τη διάρκεια της πανδημίας covid το τραγικό είναι ότι η ανάπτυξη της οικονομίας αφορά μόνο fund,τραπεζες και ολιγάρχες. Το ίδιο το chat GPT όμως δίνει την απάντηση για την αιτία σχετικά με την αποτυχία ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ. Και στα δυο κόμματα αυτό που λείπει είναι η αναφορά στη Δημοκρατία πράγμα που αναφέρει για το ΜέΡΑ25.

Χωρίς την δημοκρατία και την ενεργό συμμετοχή των πολιτών στις αποφάσεις δεν μπορεί ούτε η κοινωνία ,ούτε η οικονομία να αναπτυχθεί πραγματικά. Το ΜέΡΑ25 περιλαμβάνει στο πρόγραμμά του συμμετοχή πολιτών στα όργανα κατά τα πρότυπα της αρχαίας ελληνικής αμεσοδημοκρατίας (ΔΙΑΣΚΕΠ).

Ταυτόχρονα δράσεις όπως το Δήμητρα και ο Οδυσσέας η επιστροφή της ΑΑΔΕ στο υπ. Οικονομικών και απόσπαση της από την Τρόικα αποτελούν ένα ακόμα βήμα προς σε αυτό που λέμε ελεύθερη αγορά σε συνθήκες δημοκρατίας ώστε να καταργηθούν τα μονοπώλια των τραπεζών και των fund. Ας πούμε όμως τα πράγματα με το όνομα τους.

Μια αληθινή δημοκρατική πολιτεία με ενιαία φορολόγηση της τάξης του 15% για τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες ,την ελάττωση του ΦΠΑ και την αύξηση του κατώτατου μισθού δε θα φέρει  κλειστές τράπεζες. Αντιθέτως θα αυξήσει την κυκλοφορία του χρήματος, θα μειώσει τη φοροδιαφυγή μιας και ο ελεύθερος επαγγελματίας δε θα έχει κίνητρο να κρύβει τα εισοδήματα του από το πλιάτσικο της ΑΑΔΕ και εν τέλη θα φέρει πραγματικά αληθινή ανάπτυξη για τους πολίτες αποτελώντας πόλο έλξης για τους νέους να μείνουν και να ευημερήσουν στη χώρα αυτή.  Αυτό λοιπόν που χρειάζεται η Ελλάδα στις εκλογές του 2023 είναι περισσότερη Δημοκρατία.

Όσο απομακρυνόμαστε από τη δημοκρατία και κατευθυνόμαστε σε κυβερνήσεις που αποτελούνται από αντιπροέδρους και κορυφαία στελέχη από το ΛΑΟΣ (του αποφασίζομεν και διατάσσομεν ) όπως κάνει η ΝΔ ή υπουργούς που κατέστρεψαν τη μεσαία τάξη όπως έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ η δημοκρατία θα εξακολουθήσει να είναι σε κώμα στον τόπο που γεννήθηκε.

Στις 21 Μάϊου ας κάνουμε ένα βήμα πιο κοντά στις πολιτιστικές και πολιτικές ρίζες της δημοκρατίας μας. Το χρωστάμε στους νέους μας που θέλουν να δημιουργήσουν και να ζήσουν σε μια Ελλάδα δημοκρατική.

Διαμαντόπουλος Παναγιώτης

Υποψήφιος Βουλευτής Αχαΐας – ΜέΡΑ25 Συμμαχία για τη Ρήξη

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης