Τα Εξάρχεια αλλάζουν μόνο... "ταυτόχρονα"

Υπάρχει μια "μαγική" λέξη που πρέπει να ληφθεί υπόψιν αν θέλουν να απελευθερώσουν τα Εξάρχεια από την βρώμα και την παραβατικότητα.Η λέξη είναι "ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ".

Μόνο αν επέμβει το κράτος στα Εξάρχεια με ένα πλήθος διαφορετικών δράσεων - ασφαλτοστρώσεις, βάψιμο κτιρίων, επέκταση πρασίνου, αποκατάσταση πεζοδρομίων κ.α. - θα επιβληθεί και θα συντελεστεί με ομαλό τρόπο η ανατροπή στην πολύπαθη αυτή γειτονιά.

Η απόφαση των Αρχών να εισέλθουν σε τέσσερα κτίρια ιδιωτών όπου ζούσαν σαν τα ποντίκια μετανάστες, κυρίως γυναίκες και παιδιά είναι ασφαλώς σωστή αλλά δείτε: Επειδή ήταν αποσπασματική ήταν πολύ εύκολο να υπάρξουν και αντιδράσεις με μολότοφ, πανό, σπρέι ακόμα και σε εκκλησίες κ.ο.κ.

Οι αντιδράσεις αυτές, με την βοήθεια της τηλεοπτικής εικόνας μεγιστοποιούνται και τελικά περνούν στους πολίτες  το μήνυμα της καχυποψίας και της απόρριψης. ("Ούτε τώρα θα γίνει τίποτα"...).

Ωστόσο, είναι αλήθεια ότι η κυβέρνηση σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων έχει ένα σχέδιο για ταυτόχρονη επέμβαση στα Εξάρχεια. Ας μην το καθυστερεί γιατί είναι η ίδια που δημιούργησε τις μεγάλες προσδοκίες για αυτή τη μεγάλη μεταβολή στην πανέμορφη αυτή γειτονιά.

Επιπλέον θα είναι ένα υψηλού συμβολισμού δείγμα γραφής ότι η χώρα μπορεί να αποκτήσει κανονικότητα και να διορθώνει τις ασχήμιες της. κασι πως υπάρχει μια κυβέρνηση διαφορετική από αυτές του παρελθόντος.

Το στοίχημα των Εξαρχείων δεν πρέπει να χαθεί για δεκάδες σοβαρούς λόγους. Ας σπεύσουν λοιπόν. Οι νταβατζήδες των μεταναστών, οι ναρκέμποροι, οι δήθεν αναρχικοί, πρέπει να εγκαταλείψουν, αλλά μόνο... ταυτόχρονα.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης