Τα δυο αδικαιολόγητα λάθη του κ. Μητσοτάκη - Πως έφερε την πολιτική τοξικότητα της αντιπολίτευσης στο προσκήνιο

Ο πρωθυπουργός έχει κάνει ΔΥΟ σοβαρά λάθη τις τελευταίες εβδομάδες που μπορεί να οφείλονται στην αστική του ευγένεια αλλά είναι και τα δυο ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ.

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΛΑΘΟΣ είναι φυσικά η αδιανόητη αποδοχή ενοχής και ευθυνών από τον πρωθυπουργό για τις πρωτοφανείς λόγω κλιματικής κρίσης πυρκαγιές. Ο κ. Μητσοτάκης πέτυχε έναν θρίαμβο με τις σωστές εκκενώσεις: Ούτε ένας νεκρός, κανένας οικισμός δεν καταστράφηκε ολοκληρωτικά, ήρθε γρήγορα βοήθεια από 23 κράτη κ.ο.κ. Για πρώτη φορά λειτουργούσε όσο γινόταν, ένα κράτος ευθύνης. 

Η αποδοχή ευθυνών από την κυβέρνηση δεν έχει καμία βάση. Τι να πει ο Μπαίντεν με 1.000.000 σπίτια χωρίς ρεύμα και δεκάδες νεκρούς; Τι να πει η Μέρκελ με δεκάδες νεκρούς από βροχές. Ζήτησε κανείς τους συγγνώμη;

Επιπλέον, ούτε κυβέρνηση μάγων δεν θα μπορούσε σε 24 μήνες στην εξουσία να διορθώσει πλήρως ένα στρεβλό και ράθυμο κράτος που απέκτησε νοοτροπίες ωχαδερφισμού στα 40 χρόνια της μεταπολίτευσης.

Έτσι, ενώ η κυβέρνηση Μητσοτάκη πέτυχε τον ΘΡΙΑΜΒΟ των μηδέν νεκρών αντί να τον υπερασπιστεί, μιλούσε για ευθύνες ("είχαμε βάλει ψηλά τον πήχη και περάσαμε από κάτω"), ενώ με έναν εντελώς αχρείαστο ανασχηματισμό που στηρίχθηκε τάχα στις ευθύνες, κόπηκαν πρόσωπα που τα είχαν πάει πολύ καλά. 

Το λάθος αυτό ολοκληρώθηκε όταν ο κ. Μητσοτάκης με βάση τις ανύπαρκτες ευθύνες και κρύβοντας τον ΘΡΙΑΜΒΟ του ελληνικού κράτους που σιγά - σιγά ο ίδιος διορθώνει ανασχημάτισε μια ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ κυβέρνηση...

ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΛΑΘΟΣ του κ. Μητσοτάκη, οφείλεται και πάλι στην αστική του ευγένεια. Είναι η προσπάθεια του να συνεννοηθεί πολιτικά με την ΤΟΞΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ, χάριν της Δημοκρατίας.

Πρώτος ο Ανδρέας Λοβέρδος έκλεισε κατάμουτρα τις πόρτες στον ΣΥΡΙΖΑ εξηγώντας πολύ σωστά ότι δεν μπορεί να υπάρχει καμία απολύτως συνεννόηση με την ομάδα Τσίπρα που δεν έχει πολιτικά χαρακτηριστικά, υπονομεύει - χρησιμοποιεί τους θεσμούς και που στήνει συνεχώς ανύπαρκτα σκάνδαλα για να χτυπήσει τους πολιτικούς αντιπάλους.

Με λίγα λόγια ο κ. Λοβέρδος εξήγησε ότι αυτοί που τον έβγαλαν μαζί με άλλους εννέα πολιτικούς για Ειδικό Δικαστήριο με ψευδομάρτυρες ρυπαρά έντυπα προβολής της χυδαιότητας και άλλες μεθοδεύσεις, θα είναι για πάντα εκτός κάθε συνεννόησης. ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ.

Αναρωτιέται κανείς πως ο κ. Μητσοτάκης προσπάθησε να συνεννοηθεί λοιπόν με αυτούς που κατηγορούν συστηματικά τη σύζυγό του, την κόρη του, τον γιο του και τον ίδιο, με τερατολογίες και ασύστολα ψεύδη. Και μάλιστα αυτούς που πολιτικά εκτιμούν ότι μόνο αν τον φθείρουν προσωπικά μπορεί να μειώσουν τις δημοσκοπικές διαφορές, γι αυτό και τον καταγγέλλουν από το πρωί μέχρι το βράδυ για τα πάντα.

Τώρα ο κ. Μητσοτάκης φέρεται να δηλώνει ότι δεν πρόκειται πλέον να ασχοληθεί με τον Αλέξη Τσίπρα και ότι δεν είναι διατεθειμένος να παρασυρθεί άλλο στην τυφλή, προσωπική αντιπαράθεση την οποία επιδιώκει ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή την τοξική αντιπολίτευση 

Πληροφορίες αναφέρουν είναι εξοργισμένος από την τακτική των ύβρεων και των ψεμάτων και τις συνεχείς προσωπικές επιθέσεις κατά του ιδίου και της οικογένειάς του και πως δηλώνει ότι πλέον τελειώνει κάθε συζήτηση με τον Τσίπρα και το κόμμα του.

Μάλιστα ο Πρωθυπουργός αναφέρει πως όσο κυβερνά δεν πρόκειται ούτε να ασχοληθεί ούτε να αντιπαρατεθεί προσωπικά με τον Αλέξη Τσίπρα.

Η αντιπαράθεση με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει μόνο στις εκλογές. «Τότε θα υπάρξει η αναμέτρηση και τότε θα κρίνουν οι πολίτες» είναι η τελική του απόφαση.

Είναι μια σωστή απόφαση μόνο που θα πρέπει να ΕΠΕΚΤΑΘΕΙ σε όλα τα στελέχη της ΝΔ. Καμία αντιπαράθεση στα κανάλια, καμία προσπάθεια να απαντηθούν τερατολογίες, πρωθυπουργός και στελέχη πρέπει να συνομιλούν ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ. 

Διαφορετικά δείτε τι "πέτυχαν" τα δυο λάθη του πρωθυπουργού. Στην πολιτική επικαιρότητα να είναι η διχαστική τοξικότητα της αντιπολίτευσης, με αυτή να ασχολούνται ΜΜΕ και πολίτες και τα σημαντικά να αποκρύπτονται ή να περνούν απαρατήρητα. Μάλιστα αποτυπώνονται και στις δημοσκοπήσεις.

Τέλος, είναι και ζήτημα Δημοκρατίας πια η τοξικότητα να απομονωθεί, μέσα από την ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΣΗ. Και φυσικά αυτή η περιφρόνηση περιλαμβάνει και την κυρία Γεννηματά, που συναγωνίζεται τον κ. Τσίπρα σε αυτή την πολιτική της φθοράς του πρωθυπουργού.

                                          ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης