Τα ασυγχώρητα συνεχή λάθη των ηττημένων του ΣΥΡΙΖΑ

Οι ηττημένοι του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να κατανοήσουν ότι ευθύνονται αποκλειστικά για την εξέλιξη Κασσελάκη. Τα λάθη τους είναι πολλά και διαρκή. Ξεκινούν από το 2015 όταν ανέλαβαν εντελώς απροετοίμαστοι την διακυβέρνηση της χώρας.

Συνεχίστηκαν με την τοξικότητα, τα ψεύδη και την παντελή έλλειψη σχεδίων για οτιδήποτε. Και έκαναν τον πρώτο κύκλο της εσωστρέφειας με την περιφρόνηση της λαϊκής βούλησης που τους είχε συνεχώς δεύτερους σε κάλπες και δημοσκοπήσεις. 

Στις εκλογές του 2019 ήρθε η ήττα με ποσοστό 31,5%, δηλαδή με ένα ποσοστό εκκίνησης για επιστροφή στην διακυβέρνηση της χώρας. Ήταν η καταλληλότερη στιγμή για να γίνει μια ολική ανασύνταξη, μια επανεκκίνηση ανανέωσης ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να εγκαταλείψει τις βασικές του αρχές να αναμορφωθεί σε ένα σύγχρονο κόμμα του μέλλοντος.

Όμως, αντί τότε ο ΣΥΡΙΖΑ να κάτσει και να συζητήσει σοβαρά τι είναι, πού θέλει να πάει τη χώρα και με ποιο τρόπο θα πορευτεί, συνέχισε ακριβώς τα ίδια, με αποτέλεσμα την διπλή βαριά ήττα με κατάληξη στο 17%.

Ούτε τότε έβαλαν μυαλό. Αντί να κάνουν πρώτα το Συνέδριο που θα καθόριζε τα πάντα και με βάση την αυτοκριτική τους, να κάνουν επιτέλους εκκίνηση με εκλογή νεου αρχηγου, αποφάσισαν πρώτα να εκλέξουν ηγεσία και μετά η αυτοκριτική.

Εγκατέλειψαν υπεύθυνη στάση μιας υγιούς αντιμετώπισης της πραγματικότητας και κατέφυγαν στην προσπάθεια απόκτησης του κόμματος μέσω του μηχανισμού τους. Την θεωρούσαν εύκολη, δεδομένη. Μόνο που ήρθε ο Κασσελάκης. Υπό μια έννοια, ο Κασσελάκης δικό τους δημιούργημα είναι κι ας λένε ότι είναι του Τσίπρα.

 

                                          ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης