Τέσσερα κόμματα από τη νέα Βουλή σύντομα θα είναι παρελθόν, όταν ολοκληρωθεί η εξαφάνιση του πολιτικού συστήματος της μεταπολίτευσης

Το πολιτικό σκηνικό της μεταπολίτευσης βρίσκεται σε διαρκή κατάρευση. Μέχρι χθες αν και λαβωμένο συγκυβερνούσε. Μάλιστα συγκυβερνούσαν η Δεξιά με την (υποτιθέμενη) Κεντροαριστερά, που ήσαν σκληροί αντίπαλοι στην μεταπολίτευση. Ήταν η τελευταία επινόηση για να κρατηθούν στις καρέκλες τους.

Η μεταπολίτευση ήταν δυο κόμματα εξουσίας, μαζί με κάποια κόμματα μειοψηφίας - άλλοθι στο σύστημα. Χαρακτηριζόταν επίσης από τα ίδια συστημικά πρόσωπα που έκαναν μόνο ένα πράγμα: Ήσαν πολιτικοί.

Η ψήφος της π. Κυριακής αποσάθρωσε ακόμα περισσότερο το σάπιο, ανίκανο και φαύλο ξεπερασμένο πολιτικό σύστημα της μεταπολίτευσης και να πως::

Α. ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ. Μεγάλα και βαριά ονόματα της μεταπολιτευτικής περιόδου είναι πλέον απλοί πολίτες, στο σπίτι τους. Πολλοί πήγαν σπίτι τους απέχοντας απο τις εκλογές δεδομένου ότι δεν θα εκλεγόντουσαν. Άλλοι καταψηφίστηκαν στην κάλπη.

Ένας Γ. Παπανδρέου είναι απλός πολίτης. Ένας Σαμαράς ουσιαστικά έχει τερματίσει. Δείτε την Αχαία, παλιό πράσινο κάστρο, που σήμερα δεν έχει ούτε έναν βουλευτή ΠΑΣΟΚ. Αποστρατεύτηκαν όλοι. Όλα τα μεγάλα ονόματα της μεταπολίτευσης έχουν απομακρυνθεί. Κάποια που υπάρχουν ακόμη δεν έχουν ούτε πραγματικό παρόν ούτε μέλλον.

Β. ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ. Σχήματα χωρίς κοινωνική βάση που έδιναν άλλοθι στην φαυλοκρατία της μεταπολίτευσης εξέπνευσαν. Δείτε την ΔΗΜΑΡ και τον ΛΑΟΣ. Περιθωριοποιήθηκαν εντελώς, δεν έχουν καμία δυνατότητα επιστροφής, έχουν οριστικά τελειώσει. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Λεβέντης και ο Γκλέτσος πήραν μεγαλύτερα ποσοστά από αυτούς.

Σήμερα στην Βουλή τα 4 από τα 7 κόμματα είναι με ημερομηνία λήξης, είναι ζήτημα χρόνου να εξαφανιστούν και αυτά και σύντομα να δώσουν τη θέση τους σε κάτι καινούργιο. Πρώτο και καλύτερο το ΠΑΣΟΚ που οδεύει προς την ολική εξαϋλωσή του, αφού η διάλυση της φαυλοκρατίας της μεταπολίτευσης θα συνεχιστεί επί προσώπων και κομμάτων για να ολκληρωθεί. Υπάρχουν ακόμη ερείπια που πρέπει να αποσυρθούν.

Από τα νυν κόμματα της Βουλής, μόνο τρία έχουν μέλλον. Ασφαλώς Ο ΣΥΡΙΖΑ, το μόνο κόμμα που έχει τη δυνατότητα να έχει μακρύ μέλλο. Τη ΝΔ που έχει εισέλθει σε σοβαρή κρίση που θα αργήσει να την ξεπεράσει. εκφράζει όμως ακόμη την κεντροδεξιά. Και τέλος το ΚΚΕ που έχοντας δημιουργήσει μέσα στην ελληνική επικράτεια ένα γαλατικό χωριό του 5% και επαναπάυεται σε αυτό χωρίς να προτείνει τίποτε απολύτως για την χώρα μα ούτε και τους ανθρώπους.

Τα υπόλοιπα 4 κόμματα δεν θα έχουν μέλλον. Το ΠΑΣΟΚ έχοντας μηδενική επικοινωνία με τους πολίτες και στελέχη της καρέκλας, είναι ήδη στην εντατική. Θα εκπνέυσει. Οι ΑΝΕΛ μπορεί να συγκυβερνούν αλλά τι εκφράζουν;

Το Ποτάμι έπιασε ένα ταβάνι του 6%. Τώρα υπάρχει μόνο πισωγύρισμα, δεν είναι το κόμμα ανατροπής που θα σάρωνε το παλιό ούτε έχει ως ηγέτη το πρόσωπο που θα καθοδηγούσε όσους Έλληνες ονειρέυονται.

Τέλος και η Χρυσή Αυγή θα επιστρέψει στα εκτός Βουλής ποσοστά, όταν εκλείψουν οι αιτίες που την διατηρούν στο προσκήνιο ενώ δεν είναι καν κόμμα.

Το τσουνάμι που σαρώνει τα ερείπια της μεταπολίτευσης συνεχίζεται.

             ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης