Συνεχίζεται το άγριο κυνηγητό του Περιφερειακού Τύπου - Κανένα μέτρο στήριξης και εξωπραγματικές προύποθέσεις

Μόνο οργή μπορεί να νιώσει κανείς όταν συγκρίνει την ενίσχυση του Τύπου στην υπόλοιπη Ευρώπη με ένα πλήθος ευεργετικών διατάξεων, με το πρωτοφανές άγριο κυνηγητό του Περιφερειακού Τύπου στην Ελλάδα.  Ο άγριος διωγμός του Περιφερειακού Τύπου περιγράφεται:

1. Από την ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ δεκάδων ευεργετικών ρυθμίσεων του παρελθόντος όπως ατέλεια στο χαρτί και το τηλέφωνο, χαμηλά τέλη στα ΕΛΤΑ, μειωμένο ΦΠΑ 8%, μειωμένα τέλη ΕΦΚΑ για το προσωπικό, αποκλεισμό από σειρά δημοσιεύσεων (ισολογισμοί, διακηρύξεις κ.α.).

2. Από την θέσπιση υποχρεώσεων που είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να τηρηθούν όπως ελάχιστο αριθμό εργαζομένων, έκτακτες εισφορές ακόμη και 2% επί του τζίρου (επινοούν κι άλλες), μόνιμο αριθμό πωλήσεων ανά έκδοση (!!!), με βάση τον... πληθυσμό και άλλα ακραία και χονδροειδή.

3. Από την ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΛΛΕΙΨΗ μέτρων ενίσχυσης. Ακόμα και ο νόμος για διάθεση του 30% της κρατικής διαφήμισης στην Περιφέρεια δεν εφαρμόστηκε ποτέ διότι δεν υπάρχει καμία επίπτωση σε όποιον παρανομεί και δεν τον τηρεί (Υπουργοί, ΝΠΔΔ κ.α.).

Όλα τα παραπάνω, περιγράφονται και σε νέο σχέδιο νόμου που δημοσιοποίησε τώρα η κυβέρνηση (για δήθεν διαβούλευση), με το οποίο τα κάνει όλα ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ. Την ίδια ώρα σε όλες τις χώρες της Ευρώπης ο Τύπος ενισχύεται χρόνια τώρα, ακριβώς με όσα μέτρα έχουν καταργηθεί στην... Ελλάδα! 

Γαλλία, Αυστρία, Δανία, Ιταλία, Βέλγιο, Γερμανία και άλλες χώρες ενισχύουν οικονομικά, προσφέρουν χαμηλό ΦΠΑ, ταχυδρομικές ατέλειες, επιμορφώνουν το προσωπικό των εφημερίδων με προγράμματα, καλύπτουν έσοδα π.χ. για έξτρα θέσεις εργασίας, δίνουν εφημερίδες σε σχολεία και Βιβλιοθήκες καταβάλλοντας το κόστος συνδρομών, επιβραβεύουν πάλι με οικονομική ενίσχυση την αποδεδειγμένη τήρηση της δεοντολογίας και πολλά άλλα.

Εδώ στην Ελλάδα δεν μελετούν ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΜΕΤΡΟ. Αυτοί που ευθύνονται για την εδώ και χρόνια κατάρρευση του περιφερειακού Τύπου μέσα από μέτρα ασφυξίας που διαρκώς παίρνουν, μυαλό δεν βάζουν. Συνεχίζουν την καταστροφή.

                                         ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης