Στη θέση της Χαμάς θα έρθει μια άλλη Χαμάς...

Ο Χαλέντε Ελγκίντι, είναι Διευθυντής του Προγράμματος για την Παλαιστίνη συην Ουάσιγκτον. Δείτε τι λέγει για όσα γίνονται στο Ισραήλ και κυρίως στην Γάζα.

"Αυτή τη στιγμή, ο κόσμος επιτρέπει στο Ισραήλ, εξαιτίας των φρικιαστικών επιθέσεων της 7ης Οκτωβρίου, που όλοι συμφωνούν πως ήταν φρικτά και αποτρόπαια εγκλήματα, να κάνει ό,τι θέλει στη Γάζα, σκοτώνοντας 4.000 αμάχους, καταστρέφοντας ολόκληρες γειτονιές, εκτοπίζοντας 1 εκατομμύριο ανθρώπους. 

Η αντίδραση έχει υπερβεί την αυτοάμυνα, είναι εκδίκηση. Πρέπει η Δύση να πει στο Ισραήλ «σταματήστε να εμποδίζετε να φτάσει νερό, τροφή, φάρμακα σε 2 εκατομμύρια ανθρώπους που βρίσκονται συνεχώς υπό βομβαρδισμό. Κανένας δεν σκέφτεται τις μακροπρόθεσμες συνέπειες».

Και συνεχίζει: Η Γάζα έχει 2,3 εκατομμύρια ανθρώπους, οι μισοί έχουν εκτοπιστεί. Δεν έχουν τροφή, νερό, ηλεκτρισμό, φάρμακα. Στο Διεθνές Δίκαιο είναι ξεκάθαρο ότι δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις τον λιμό σαν όπλο πολέμου, αλλά ευρωπαϊκές δυνάμεις και ΗΠΑ στηρίζουν χωρίς όρους τη χρήση του λιμού ως όπλο.

Δείτε και το τέλος: "Η Χαμάς δεν θα καταστραφεί. Η ηγεσία της μπορεί να σκοτωθεί, η γραφειοκρατία και τα όπλα τους μπορεί να διαλυθούν, αλλά η Χαμάς υπάρχει σε διάφορες μορφές στην Ιερουσαλήμ, στη Δυτική Οχθη, στη Γάζα, έχει δημόσια υποστήριξη. 

Θα αποκτήσει νέους ηγέτες και νέα όπλα, διότι δεν δέχονται να υπάρχει κατοχή, ένα σύστημα απαρτχάιντ κατά των Παλαιστινίων. Όσο υπάρχουν αυτά, θα υπάρχει πάντα κάποιου είδους αντίσταση από τη Χαμάς ή από κάποια άλλη οργάνωση". 

Τι δεν λέει ο Ελγκίντι; Ότι ο πόλεμος δεν είναι εδαφικός αλλά πολιτισμικός. Οι φανατικοί του Ισλάμ εναντίον του δυτικού τρόπου ζωής. και μάλιστα χρηματοδοτούμενοι και εξοπλισμένοι από το Ιράν και άλλους. Δεν το λέει αλλά ποιος διαφωνεί ότι στην Γάζα δολοφονούνται πλέον παιδιά και γυναίκες; 

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης