Στην Ελλάδα δεν υπάρχει χρόνος για ότι εξαγγέλλεις...

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα στη χώρα έχει να κάνει με τον χρόνο... Είναι χαρακτηριστικό ότι μια τετραετία δεν φτάνει για να υλοποιήσει μια κυβέρνηση αποφάσεις της που σε άλλες χώρες θα ήταν θέμα ολίγων μηνών. 

Για να καταλάβετε, η Άρσεναλ όταν αποφάσισε μέσα στην πόλη του Λονδίνου να αλλάξει γήπεδο ολοκλήρωσε το έργο σε δυο μόλις χρόνια. Πήγε δε μόλις 2 χιλμ. πιο πέρα. Αν ήταν στην Ελλάδα, ακόμα θα ήταν στις πολεοδομίες για να βρει τον "αρμόδιο υπάλληλο" που όταν τον έβρισκε απλώς θα του έλεγε ότι είναι αναρμόδιος! (Στην Ελλάδα εδώ και 15 χρόνια παλεύουν τον Βοτανικό για το γήπεδο του ΠΑΟ).

Δείτε μερικά παραδείγματα. Βγαίνει ο πρωθυπουργός και ανακοινώνει την μεταφορά των Φυλακών Κορυδαλλού. Έχουν περάσει 30 μήνες και αν καταλαβαίνω, δεν έχει γίνει τίποτε απολύτως. Σε λίγο ολοκληρώνεται η τετραετία της κυβέρνησης και η εξαγγελία έμεινε στα λόγια. Μάλλον κάτι θα ψάχνουν κι εκεί και δεν θα το βρίσκουν.

Η Πατρών - Πύργου που θα είχε τελειώσει από το 2012, τώρα την ξεκινούν. Η ΛΑΡΚΟ που η προηγούμενη κυβέρνηση κρυβόταν και η τωρινή την πουλά δεν έχει προχωρήσει τίποτε ούτε μπρος, ούτε πίσω. Τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά που θα ζωντάνευαν ήταν αρκετή μια προσφυγή για να τα σταματήσουν. Ο αναπτυξιακός νόμος, έχει ψηφιστεί αλλά ακόμα δεν εφαμρμόζεται. (Τελικά, στην Ελλάδα ,το τέρας κράτος των πολιτικών έχει στραφεί και εναντίον τους).

Γιατί ο χρόνος είναι ένα μεγάλο μας πρόβλημα; Γιατί καθηλώνει τη χώρα στη μιζέρια της. Το κράτος υστερεί δραματικά στο να προσφέρει αυτό που δικαιούται ο πολίτης. Και μόνο ο ιδιωτικός τομέας που καθυβρίζεται και στοχοποιείται σαν εστία όλων των δεινών προσφέρει ελπίδες για ένα καλύτερο αύριο. Αυτός διορθώνει αισθητικά τη χώρα, αυτός προσλαμβάνει, αυτός σχεδιάζει το μέλλον. Ακόμα και όταν το κράτος και τα κόμματα του "όχι σε όλα" του στερούν χρόνο

                                   ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης