Σκληρή εκπαίδευση για σωστή... παρέλαση

Έχετε δει την σκληρή εξάσκηση των ελληνικών καταδρομικών δυνάμεων; Τις σκληρές ασκήσεις που μας εντυπωσιάζουν; Όλη αυτή η προετοιμασία δεν έχει να κάνει με την πολεμική ετοιμότητα και την υπεράσπιση της πατρίδας.

Με τις παρελάσεις έχει να κάνει. Όσοι νέοι μας επιλέγουν επαγγελματικά  τον στρατό, ετοιμάζονται σκληρά για να παρελαύνουν την...  25η Μαρτίου και την 28η Οκτωβρίου. 

Κι αν γίνει μια σύρραξη; Ε, τότε ας έρθουν οι Γάλλοι! Τι εμείς θα μπλέξουμε; 
Η συμφωνία, ας μην γελιόμαστε είναι ΕΤΕΡΟΒΑΡΗΣ. Οι Γάλλοι δεν κινδυνεύουν από το Βέλγιο και το... Λουξεμβούργο. Η Ελλάδα είναι που κινδυνεύει από την Τουρκία.

Η συμφωνία με την Γαλλία είναι σπουδαία γιατί εξασφαλίζει απόλυτα την ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ έγνοια μας: Προστατεύονται ΟΛΑ τα ελληνικά νησιά. (Επί δεκαετίες υπήρχε ο τρόμος μην αποβιβαστούν ένα βράδυ Τούρκοι).

Ο ίδιος ο Τσίπρας στις 23 Δεκεμβρίου 2020, δηλαδή μόλις πριν 10 μήνες σε συνέντευξη του στο militaire.gr κατηγορούσε τον κ. Μητσοτάκη ότι δεν έχει προχωρήσει στην αγορά των γαλλικών αεροπλάνων, φρεγατών και σε αμυντική συμφωνία με την Γαλλία. Ήταν δηλαδή απολύτως σύμφωνος και με τα τρία και δεν έθετε κανένα θέμα παρά μόνο την καθυστέρηση

Όταν η τριπλή συμφωνία έγινε, επινόησε δυο ανύπαρκτους λόγους: 

1) Ότι δήθεν δεν εξασφαλίζει τα ελληνικά συμφέροντα εκτός της εθνικής μας επικράτειας, δηλαδή στην υφαλοκρηπίδα και στην ΑΟΖ. Πως να εξασφαλίζει κάτι, που ακόμη δεν οριοθετήσαμε και συνεπώς δεν έχουμε;

2) Διότι η Ελλάδα θα αποστείλει στρατιώτες της σε πολεμικές επιχειρήσεις εκτός της γαλλικής εθνικής επικράτειας, όπως στο Σαχέλ. Ούτε αυτό ισχύει. Η αποστολή στρατιωτικών μπορεί να είναι στα μετόπισθεν ή και καθόλου, οι Έλληνες κομάντος μόνο θα παρελαύνουν όπως είπαμε. Το Σαχέλ ήταν μια σανίδα σωτηρίας για να πουν κάτι.

Για μια ακόμη φορά το ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ γίνεται κεντρικό θέμα δημόσιας συζήτησης... Και ξέρετε γιατί; Γιατί Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποφασίσει να πάει μέχρι τις εκλογές υπονομεύοντας παντού την κυβέρνηση. Αυτή την αντιπολίτευση ξέρει να κάνει. Τώρα υπονόμευε εκ του ασφαλούς (γιατί ήξερε ότι θα ψηφιστεί...) και την ελληνογαλλική συμφωνία. 

Η κυβέρνηση δεν χρειάζεται να προχωρά σε αντιπαραθέσεις με την αξιωματική αντιπολίτευση, είναι λάθος. Ας τους αφήσει μόνους να πορεύονται μονίμως κόντρα στην πλειοψηφία των πολιτών. Το κάνουν πολύ καλά μόνοι τους έχοντας και τον... σωστό αρχηγό.

 

                                            ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης