Πώς χάνονται οι εκλογές; Κάνοντας αντιπολίτευση τύπου... Ελευσίνας

"Πώς είναι δυνατόν μια χώρα η οποία έχει τον μεγαλύτερο στόλο στην εμπορική ναυτιλία παγκοσμίως να μην μπορεί να επισκευάζει τα πλοία της στην Ελλάδα;".  Αυτό αναρωτήθηκε ο πρωθυπουργός μιλώντας στα Ναυπηγεία της Ελευσίνας, αλλά η απάντηση είναι γνωστή έστω και αν δεν την λένε.

Τα Ναυπηγεία της χώρας κατέρρευσαν και οι Έλληνες εφοπλιστές δεν τα πλησίαζαν ούτε για απλές συντηρήσεις διότι ήταν έρμαια των Συνδικάτων. Όλοι γνώριζαν ότι αν έμπαινε ένα πλοίο για συντήρηση (πολύ περισσότερο για κατασκευή) δεν θα έβγαινε πάλι στη θάλασσα από τις απεργίες και τις μεθοδευμένες καθυστερήσεις. Ποιος πλοιοκτήτης να πλησιάσει ελληνικό ναυπηγείο; 

Το πρώτο δείγμα γραφής όμως δόθηκε στην Σύρο. Ένα σαπισμένο ναυπηγείο σήμερα έχει εκατοντάδες, παραγγελίες και το νησί απολαμβάνει πρόσθετη ζωή και έσοδα που δεν είχε.

Τώρα στα Ναυπηγεία Ελευσίνας οι 600 εργαζόμενοι παίρνουν όλα τα καθυστερούμενα (41 εκ. ευρώ), η μονάδα εκσυγχρονίζεται με 200 εκ. ευρώ, σε τρία χρόνια θα δημιουργηθούν άλλες 1.400 θέσεις εργασίας (σύνολο 2.000), το Δημόσιο θα εισπράξει σημαντικά ποσά από φόρους, περίπου 1,6 δισ. ευρώ θα κατευθυνθούν σε εγχώριους προμηθευτές και την Ελληνική Βιομηχανία. Η Ελευσίνα και η περιοχή θα αναγεννηθούν.

Τώρα αν με ρωτήσετε γιατί όλα αυτά τα καλά που σας περιγράφω δεν τα ψήφισε κανένα κόμμα της αντιπολίτευσης στη Βουλή έχω απάντηση. Στην Ελλάδα μην κάνεις τίποτε και δεν θα σε κατηγορήσει κανείς. Αν όμως κάνεις κάτι θα σε καταγγέλλουν από το πρωί μέχρι το βράδυ, επινοώντας ψεύδη και τερατολογίες. 

Όμως αυτή η εποχή πέρασε ανεπιστρεπτί. Όταν οι της αντιπολίτευσης χάσουν και τις επόμενες εκλογές ας το έχουν στο νου τους. Χάνουν γιατί δεν καταλαβαίνουν τί γίνεται στην κάθε Ελευσίνα. Ή μάλλον καταλαβαίνουν, αλλά δεν ξέρουν πως να το διαχειριστούν.

 

                              ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης