Πρόωρες εκλογές (το Φθινόπωρο); Ποτέ με Μητσοτάκη (2)*

Ουδείς από την κυβέρνηση έχει διανοηθεί να σκεφτεί - πολύ περισσότερο να συζητήσει - πρόωρες εκλογές τον Σεπτέμβριο ώστε να αξιοποιηθεί η υψηλή δημοσκοπική άνοδος του κόμματος λόγω της καλής διαχείρισης των ελληνοτουρκικών και κυρίως του κορωνοϊού.

Όπως αρκετές φορές λέχει επισημάνει η στήλη, ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης δεν είναι πολιτικός "παλιάς κοπής" και απεχθάνεται τους τακτικισμούς τους οποίους θεωρεί "προσβλητική προσπάθεια παραπλάνησης" πολιτικών αντιπάλων και πολιτών.

Ο κ. Μητσοτάκης δεν πρόκειται να κάνει πρόωρες εκλογές, το έχει ξεκαθαρίσει και το εννοεί και οι βασικοί λόγοι είναι τρεις:  

- Θέλει να περάσει το μήνυμα ότι το πολιτικό σύστημα στο σύνολο του οφείλει να εξυγιανθεί στα μάτια των πολιτών και αυτό θα γίνει με σεβασμό στους θεσμούς, με την αλήθεια να επιβλάλλεται και με την πλήρη απόρριψη συμπεριφορών "προς κομματικό όφελος".

- Έχει εμπιστοσύνη στο κυβενητικό έργο που θα παράξει και θεωρεί ότι στο τέλος της τετραετίας θα είναι τόσο σημαντικό ώστε να κερδίσει εκ νέου τις εκλογές.

- Τυχόν πρόωρες εκλογες μετά τον κορωνοϊό θα είχαν μεγάλο οικονομικό κόστος αφού οι αγορές θα αξιολογούσαν αρνηντικά κάτι τέτοιο με τα επιτόκια των ομολόγων για παράδειγμα να εκτοξεύονται.

Με δεδομένο λοιπόν ότι ουδείς ασχολείται με πρόωρες εκλογές στην κυβέρνηση, προς τι η αναφορα σε αυτές από την αξιωματική αντιπολίτευση. Ο ίδιος ο κ. Τσίπρας βάζοντας ένα "αν" μπροστά έβγαλε ολόκληρο λογίδριο στην πρόσφατη συνέντευξή του στον "Antenna".

Υποθέτω ότι κάποιοι, μη έχοντας με τι να κάνουν αντιπολίτευση αφού η κυβέρνηση τα πάει απρόσμενα καλά, αναγκαζονται να επινοούν ανύπαρκτα θέματα για να τα καταγγέλουν.

(* Ο τίτλος του σημερινού κειμένου είναι ο ίδιος με άρθρο προ 6-7 μηνών όταν και τότε κάποιοι μιλούσαν για πρόωρες εκλογές, ακόμα και αναλυτές της ΝΔ. Τον χρησιμοποιώ για δεύτερη φορά)

                                 ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης