Ποιος θα μας σώσει από τους... σωτήρες μας;

Έρχεται βιβλική καταστροφή που ενώ θα την ζούμε ώρα - ώρα και μέρα - μέρα, οι Έλληνες αποδεικνύονται ανίσχυροι να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στις οικογένειές τους, απέναντι στην χώρα, απέναντι στους ίδιους τους εαυτούς τους.

Η καταστροφή θα βρει ολόκληρη τη χώρα ανέτοιμη να συνειδητοποιήσει που την οδηγούν εμμονικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που αδιαφορούν για το πραγματικό και υπερασπίζονται το ανύπαρκτο ιδεατό. ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΙ σε αυτή την τραγωδία όλοι οι πολίτες ένας ένας ξεχωριστά, που δεν βλέπουν ότι έρχονται δελτία στα τρόφιμα, στην βενζίνη, κλείσιμο επιχειρήσεων ανεργία στο 40%, καταστροφές στον τουρισμό και στο εμπόριο, ανυπολόγιστη πτώση του ΑΕΠ κ.ο.κ.

ΟΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕς ΕΥΘΥΝΕΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ

Το θλιβερό είναι ότι όλα γίνονται μπροστά στα μάτια των Ελλήνων που όμως δεν μπορούν ούτε να τα αξιολογήσουν, ούτε να τα διαχειριστούν. Μπροστά στα μάτια όλων δεν δήλωνε ο κ. Τσίπρας ότι θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ, θα επανέφερε τον μισθό στα 751 ευρώ, θα έφερνε το αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ, γενικώς θα καταργούσε τα μνημόνια με ένα μόνο άρθρο όπως τα ψήφισαν;

Τίποτε από όσα ψεύδη είπε, δεν ίσχυε.

Στη συνέχεια ένας Βαρουφάκης, πάλι μπροστά στα μάτια όλων, βεβαίωνε ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται τις δόσεις των εταίρων,, θα πληρώνει τις υποχρέωσεις της στο διηνεκές, και πως χρειάζεται 4 μήνες περίοδο για να φέρει τις προτάσεις της.

Κλειστές τράπεζες, μη πληρωμή συντάξεων, άδεια κρατικά ταμεία, και (κερασάκι στην τούρτα) ένα δημοψήφισμα χωρίς ερώτημα, ήταν το αποτέλεσμα των ψεμάτων Βαρουφάκη.

Μόλις πριν λίγες μέρες πάλι μπροστά στα μάτια όλων μας είπαν:

* Η συμφωνία καθαρογράφεται (....)

* Δεν θα κλείσουν οι Τράπεζες (έκλεισαν και από Δευτέρα δεν θα λειτουργούν ούτε τα ΑΤΜ)

* Οι συντάξεις είναι εξασφαλισμένες ( δεν τις κατέβαλαν ούτε θα τις καταβάλουν την επόμενη εβδομάδα)

Το χειρότερο όλων είναι ότι όλα αυτά τα ψεύδη δεν είναι κάποιο σχέδιο εμμονικών αριστερών που θέλουν να αλλάξουν τον κόσμο. Είναι ακριβώς το αντίθετο Συμβαίνουν επειδή δεν έχουν κανένα απολύτως σχέδιο, περιφέρονται μόνο στα τηλεπράθυρα να βεβαιώσουν ότι αυτό που τελικά κάθε φορά θα μας συμβεί... δεν θα συμβεί.

Με απόλυτη πίκρα και οδύνη ψυχής βλέπουμε μια ελληνική κοινωνία ανεπάρκειας που δεν μπορεί να αξιολογήσει αυτό που συμβάινει ατομικά πια στον καθένα. Μια κοινωνία έτοιμη να ψηφίσει "όχι" και να είναι ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΗ στην κατάντια που εχουμε περιέλθει και είναι μόνο η αρχή.

                  ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης