Ο κ. Μητσοτάκης δεν ανησυχεί όσο τον αντιπολιτεύονται λες και είμαστε στη δεκαετία του 80

Είναι ολοφάνερο ότι το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα, εξακολουθεί να κινείται στην παρηκμασμένη λογική της μεταπολίτευσης και δεν έχει αξιολογήσει τα πραγματικά χαρακτηριστικά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Αποτέλεσμα να μην μπορεί να τον αντιμετωπίσει στην πολιτική αντιπαράθεση.

Ο πρωθυπουργός εισήλθε στην κορυφή της πολιτικής αλλάζοντας εντελώς αρρωστημένες συνήθειες του παρελθόντος. Κινείται σταθερά με ειλικρίνεια, δεν παραπλανεί, είναι ενωτικός, έχει πάντοτε σωστούς μελετημένους σχεδιασμούς. 

Ένα παράδειγμα που περιγράφει τα παραπάνω, είναι η συνεχής φημολογία των πρόωρων εκλογών. Ποια ήταν η νέα πραγματικότητα; Ότι από τη στιγμή που ο κ. Μητσοτάκης δηλώνει ότι δεν θα κάνει εκλογές, ΔΕΝ θα κάνει. Η εποχή που το Σάββατο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέρριπτε κάθε σκέψη για εκλογές και την Δευτέρα τις ανακοίνωνε, έχει τελειώσει. Κι όμως. Ενώ ο πρωθυπουργός δηλώνει "δεν θα κάνω" δείτε:

* Η αξιωματική αντιπολίτευση (που η ίδια έφερε τις εκλογές στο προσκήνιο σαν πιθανότητα γιατί προφανώς αν ήταν στην εξουσία θα τις έκανε), το θεωρεί  δεδομένο και καθημερινά το... αντιπολιτεύεται. Από κοντά και το Κίνημα Αλλαγής.

* Στην ίδια τη ΝΔ ένα ποσοστό 40% στελεχών, βουλευτών, φιλικών ΜΜΕ κ.α. επιμένει και αυτό να μιλά για πρόωρες εκλογές.

Με λίγα λόγια, ενώ ο κ. Μητσοτάκης έχει αποδεδειγμένα επιβάλλει την ειλικρίνεια των προθέσεων στο δημόσιο βίο (συμφωνείς δεν συμφωνείς μαζί του), το πολιτικό σύστημα δεν τον πιστεύει! Ζει ακόμη στη δεκαετία του 80.

Ωστόσο είναι ξεκάθαρο τι συμβαίνει. Ο κ. Μητσοτάκης α) πασχίζει να κάνει φιλικό και αποδοτικό το κράτος - εχθρό β) να συστρατεύσει την ελληνική κοινωνία της αδιαφορίας και της απειθαρχίας σε εθνικές προσπάθειες και γ) να εξυγιάνει το πολιτικό σύστημα που πορεύεται μέσα στο ψεύδος, χωρίς σχέδια, αλληλοϋπονομευόμενο.

Το κράτος αν και όχι στο επιθυμητό επίπεδο, ήδη λειτουργεί καλύτερα από ποτέ. Η ελληνική κοινωνία στηρίζει με πρωτοφανή επιτυχία μέτρα (απαγόρευση καπνίσματος, ρυθμίσεις στην πανδημία). Μόνο το πολιτικό σύστημα είναι ακόμη ξεχασμένο στο παρελθόν, έχοντας αφήσει τον κ. Μητσοτάκη χωρίς αντίπαλο. Γιατί για να τον αντιμετωπίσουν πρέπει να "παίξουν" στο δικό του νέο γήπεδο και αυτό δεν είναι πια της μεταπολίτευσης. Εκεί θα χάνουν συνεχώς.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης