Ο άχρηστος και επικίνδυνος Τραμπ απέδειξε ότι στις ΗΠΑ δεν υπάρχει θεσμικό πλαίσιο να λειτουργεί η Δημοκρατία - Τίποτα δεν τον περιορίζει

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, είδε στη θητεία του να του στήνουν δυο δημόσιους μετρητές. Ο πρώτος είναι ένα ρολόι που έστησε ο Independent, αμέσως μετά την ορκωμοσία του το 2016, το οποίο μετρούσε αντίστροφα το χρόνο που απομένει μέχρι τις 3 Νοεμβρίου 2020 που στις νέες εκλογές "ο επικίνδυνος αυτός άνθρωπος πρέπει να φύγει".

Ο εν λόγω μετρητής υποδήλωνε την βεβαιότητα ότι ο Τραμπ θα είναι πολλαπλώς καταστροφικός και η ανάγκη να απομακρυνθεί θα είναι μέγιστη. Η εκτίμηση αυτή επιβεβαιωθηκε πλήρως. 

Ο δεύτερος μετρητής είναι "το ρολόι των θανάτων λόγω Τραμπ" που τοποθετήθηκε στην Times Square. Ο μετρητής αυτός βασίζεται στο ότι το 60% των θανάτων στις ΗΠΑ θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί εάν η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ είχε αποφασίσει να εφαρμόσει τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης, το κλείσιμο των σχολείων και επιχειρήσεων μόλις μία εβδομάδα νωρίτερα.

Όταν ξεκίνησε η καταμέτρηση, είχαμε 70.000 θανάτους στις ΗΠΑ, τώρα έφτασαν τις 110.000 (και ο αριθμός αυξάνεται καθημερινά).

Σύμφωνοι λοιπόν. Ουκ ολίγοι είδαν αμέσως ότι η άνοδος του Τραμπ στην εξουσία θα ήταν διαβρωτική και μολυσματική για τις κοινωνίες και τη Δημοκρατία. Ωστόσο, αυτή ακριβώς η άνοδος ξεγύμνωσε μέχρι φύλλου συκής τους πάντες και τα πάντα στις ΗΠΑ.

Ένας ομολογουμένως εντελώς άχρηστος "ηγέτης", που αποφασίζει μόνος του χωρίς συμβούλους, χωρίς κυβερνητικό εκπρόσωπο αφού καθημερινά βγαίνει ο ίδιος στην ενημέρωση των ΜΜΕ, που δεν παρακολουθεί καμία εξέλιξη αλλά όλη μέρα είναι μπροστά στις τηλεοπτικές οθόνες και το twitter, είναι η όχι αλήθεια ότι συνέτριψε ολόκληρο το οικοδόμημα της πολιτικής λειτουργίας των ΗΠΑ; 

Είναι ή δεν είναι αλήθεια ότι ολόκληρο το πολιτικό σύστημα της υπερδύναμης και η διαρθρωτική λειτουργία της χώρας έχουν παραγκωνιστεί και για ΟΛΑ αποφασίζει μόνος σαν απόλυτος μονάρχης, ένας σαρδανάπαλος και άχρηστος άνθρωπος;

Είναι ή δεν είναι αλήθεια ότι στην φοβερή ανεπάρκεια του δεν υπάρχει καμία απολύτως θεσμική άμυνα, αν και ψεύδεται καθημερινά, καταγγέλλει τις αλήθειες σαν fake news, δεν έχει σχέδιο για τίποτε, διχάζει τον λαό του, φορτώνει με λάσπη τους πολιτικούς του αντιπάλους κ.ο.κ.

Ο Τραμπ συνέτριψε λοιπόν το θεσμικό πλαίσιο διακυβέρνησης των ΗΠΑ. Άθελά του απέδειξε ότι η ισχυρότερη χώρα του κόσμου, δεν διαφέρει σε τίποτε από χώρες του τρίτου κόσμου που πορεύονται με ηγέτες που δεν λογοδοτούν πουθενά.

Καλά είναι τα ρολόγια - μετρητές που στήθηκαν για να μετρούν την ανικανότητα του Τραμπ αλλά αυτό δεν αρκεί. Χρειάζεται και ένα "ρολόι - μετρητής" της λειτουργίας των Θεσμών στις ΗΠΑ. Υπάρχουν Θεσμοί; Λειτουργούν; Προστατεύουν τη Δημοκρατία; Φαινεται λες και δεν υπάρχει τίποτε!

Ο δε Τραμπ το λέγει ξεκάθαρα: "Δεν με περιορίζει κανένας. Το κράτος είμαι εγώ". ((L' Etat c' est moi - Λουδοβίκος ΙΔ΄ 17ος αιώνας).
Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης