Οι επιστήμονες που απορρίπτουν την καραντίνα δεν προτείνουν τι πρέπει να κάνουμε με τον κορωνοϊό

Άλλοι δώδεκα επιστήμονες από την διεθνή κοινότητα προστέθηκαν σε αυτούς που διαφωνούν απολύτως με την πολιτική της καραντίνας που επιβάλλλουν τα κράτη και μιλούν για μια τακτική "που θα φέρει περισσότερα θύματα απ' ότι ο κορωνοϊός".

Και εννοούν νεκρούς από άλλα νοσήματα που το σύστημα υγείας δεν προλαβαίνει να τους περιθάλψει αλλά και αυτούς που θα καταστραφούν οικονομικά.

Λένε επίσης ότι τα συστήματα υγείας κατέρρευσαν, ότι το ποσοστό θνησιμότητας είναι κάτω του 1%, ότι απειλούνται κατά βάση οι υπερήλικες κ.ο.κ,

Λυπάμαι αλλά η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική όπως και να την δούμε, δηλαδή είτε με τους αριθμούς, είτε ανθρώπινα. Θυμάται κανείς μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, δηλαδή τα τελευταία 75 χρόνια: 

- Οργανωμένα πανάκριβα συστήματα υγείας των πολιτισμένων χωρών, να μην έχουν κρεβάτια για ασθενείς;

- Γιατροί να επιλέγουν ποιος θα έχει περίθαλψη και ποιος θα αφεθεί αβοήθητος να πεθάνει;

- Αυτοκίνητα - ψυγεία να είναι έξω από νοσοκομεία για να "στιβάζουν" πτώματα;

- Φημισμένες κεντρικές πλατείες (Νέα Υόρκη) να μετρέπονται σε πρόχειρα νεκροταφεία; Να θάβουμε άγνωστους νεκρούς στην απέναντι από το νοσοκομείο πλατεία;

Αλλά και με τους αριθμούς δείτε: Πότε στις ΗΠΑ είχαν 3.000 - 5.000 νεκρούς την ημέρα, με έρημες πόλεις και ανθρώπους κλεισμένους στα σπίτια τους για να μην μολυνθούν; Έχουμε κατανοήσει ότι ο καθημερινός θάνατος τόσων ανθρώπων γίνεται ενώ κρυβόμαστε από την πανδημία;

Οι δε αριθμοί είναι ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΟΙ αφού καταγράφουν μόνο τους θανάτους στα νοσοκομεία. Έρευνα διαπιστώνει ότι οι πέραν του κορωνοϊού θάνατοι είναι πολύ περισσότεροι ανά μήνα σε σχεση με τους αντιστοιχους πέρυσι. Και αυτό σημαίνει ότι πεθαίνουν άνθρωποι στα σπίτια τους από τον κορωνοϊό, αλλά - προφανώς - και από άλλες αιτίες, όντως αβοήθητοι.

Τέλος, είναι σημαντικό ότι η επιστημονική κοινότητα που είναι αντίθετη στην καραντίνα και τις σοβαρές επιτπωσεις της, δεν μας λέγει ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ. Να κάνουμε την ανοσία αγέλης που ξεκίνησαν Τραμπ και Τζόνσον και μετρούν εκατόμβες νεκρών; Στ΄αλήθεια τι προτείνουν; Δεν έχω διαβάσει τίποτε επ΄αυτού, πέραν της αποτυχημένης ανοσίας αγέλης.

Προσθέτω και τούτο: ας είμαστε σίγουροι ότι η πανδημία του κορωνοϊού δεν θα αλλάξει και πολλά πράγαμτα στον πλανήτη αν και υπάρχουν εκτιμήσεις για υποχώρηση της παγκοσμιοποιησης, περιθωριοποιηση του ηγετικού ρόλου των ΗΠΑ κ.α. 

Το 1918 από την ισπανική γρίπη πέθαναν 60 έως 100 εκατομμύρια άνθρωποι. Δεν υπήρχαν φάρμακα, ούτε σοβαρά συστήματα υγείας. Η πανδημία κράτησε δυο χρόνια χωρίς καμία άμυνα. Εξασθένησε μόνη της και η ανθρώπινη κοινωνία πορεύτηκε λες και δεν υπήρξε. (Η φωτό είναι από εκείνη της εποχή).

                                    ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης