Οι "επαναστάτες" της καρέκλας (ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ) αποφάσισαν να μην παραιτηθούν ψηφίζοντας ΟΧΙ -Μια μόνο παραίτηση (Κοδέλας) - Οι ΑΝΕΛ μένουν

ΝΕΩΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Δεν ψηφίζουν το μνημόνιο αλλά και δεν παραιτούνται από βουλευτές ή υπουργοί, οι της "Αριστερής Πλατφόρμας". Η πρόβλεψη του molonoti.gr υπήρξε απολύτως επιτυχής. Επιλέγουν τις καρέκλες της εξουσίας αν και έφεραν το σκληρότερο μνημόνιο μέχρι σήμερα.

Μάλιστα ο κ. Λαφαζάνης τάχθηκε υπέρ της δραχμής λέγοντας: «Ο οδικός μας χάρτης είναι να πάμε σε εθνικό νόμισμα, αυτό θα έπρεπε να το έχουμε κάνει ήδη, ή μπορούμε να το κάνουμε και τώρα, παίρνοντας 22 δισ. ευρώ από την Τράπεζα της Ελλάδος, με τα οποία θα πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις και στο μεσοδιάστημα να χρησιμοποιήσουμε το χρόνο για να τυπώσουμε δικό μας νόμισα»

==================

Με ένα μνημόνιο που θα καταστρέψει τις ζωές των μη εχόντων, ο μισός ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να έχει παραιτηθεί και να οργανώνει τη νεα αυθεντική αντιμνημονιακή κίνηση, ακόμα και σαν ένα νεο κόμμα. Είδατε τίποτε τέτοιο; Πιθανόν να μην το δείτε ποτέ.

Σκεφθείτε ότι βάσει των συμφωνηθέντων και των ανειλημμένων δεσμεύσεων, τα νομοσχέδια με προαπαιτούμενα θα πρέπει να έχουν ψηφιστεί έως αύριο Τετάρτη, προκειμένου να εκκινήσει η διαδικασία υλοποίησης της συμφωνίας, με στόχο πρωταρχικό σε αυτή τη φάση την αποτροπή της οριστικής πτώχευσης της χώρας. 

Παρά ταύτα, έχουν ήδη περάσει 36 ώρες και δεν έχει γίνει τίποτε. Μάλιστα από την Τρίτη το πρωί σε εξέλιξη βρίσκονται διάφορες εσωκομματικές συνεδριάσεις και συζητήσεις, στις οποίες βολιδοσκοπούνται διαθέσεις και επιχειρείται έως και τροποποίηση παραμέτρων της συμφωνίας!!!

Η κατάσταση στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ θυμίζει ιλαροτραγωδία: Το σύνολο των βουλευτών τους ψάχνουν να βρουν εύσχημο τρόπο να μείνουν στις καρέκλες τους και αυτό είναι από πολιτική άποψη κάτι θλιβερό.

Οι σκληροί αντιμνημονιακοί που διέλυαν παρελάσεις στις εθνικές επετείους, οργάνωναν τα "δεν πληρώνω" και κατακεραύνωναν τις κυβερνήσεις των μνημονιακών, τώρα εξευτελίζονται χάριν της καρέκλας κρυβόμενοι.

Η νεα αδιανόητα σκληρή μνημονιακή συμφωνία τσακίζει τον φτωχοποιημένο Έλληνα. Πώς να ερμηνευσει κανείς το νέο όριο των κατασχέσεων σε μισθούς και συντάξεις ή την έναρξη πλειστηριασμών που έρχεται; Κι όμως η "Αριστερή Πλατφόρμα" αντί να έχει ΗΔΗ ΦΥΓΕΙ και να οργανώνει ένα νεο κόμμα απέναντι στο σκληρό προδοτικό μνημόνιο, "ποιεί την νήσσαν":

* Ο ιστότοπος Iskra που εκφράζει την ομάδα Λαφαζάνη, έχει σιωπήσει. Ο ίδιος ο κ. Λαφαζάνης δηλώνει ότι δεν έχει πρόθεση να παραιτηθεί. Υπάρχει μόνο ΜΙΑ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ στον ΣΥΡΙΖΑ (Κοδέλας Αργολίδα) και κανενός άλλου, στελέχους, βουλευτή, βολεμένου σε δημόσια θέση κ.λ.π.

* Ο ΓΓ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κορωνάκης δηλώνει ότι δεν θα πάρει πειθαρχικά μέτρα για τους διαφωνούντες (διαγραφές) υποννοώντας ίσως ότι μπορούν να παραμείνουν στον ΣΥΡΙΖΑ κασι όσοι διαφωνούν σαν... συνιστώσες.

* Υπουργοί που είχαν σηκώσει τη σημαία της επανάστασης εξαγγέλλοντας ή και ψηφίζοντας νομοσχέδια, τώρα όχι μόνο σιωπούν αλλά ετοιμάζονται να τα πάρουν όλα πίσω, ψηφίζοντας τα αντίθετα.

* Στους ΑΝΕΛ ετοιμάζουν την επιχειρηματολογία για το πως θα μείνουν στην συγκυβέρνηση: "Πρέπει να μείνουμε ενωμένοι, μας εκβίασαν και πρέπει να αντιδράσουμε, δεν υπάρχει εναλλακτική" κ.α. Πάνε και οι κόκκινες γραμμές, πάει και το ΦΠΑ στα νησιά, γενικώς δεν έμεινε τίποτε από τον δικός τους ανττιμνημονιακό αγώνα.

ΔΗΛΑΔΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΕΔΗΛΩΜΕΝΗ;

Όλα δείχνουν ότι είναι πολύ πιθανό η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, να αντέξει με συγκολητική ουσία αυτή των καρεκλών. Με ένα ήπιο "όχι" ή "παρών" οι πρώην επαναστάτες του ΣΥΡΙΖΑ θα έχουν διαμαρτυρηθεί... κρατώντας τις καρεκλίτσες τους. Που είναι το πρόβλημα;

Αφού επαναλάβουμε ότι θα έπρεπε να έχουμε μαζικές αποχωρήσεις σαν αυτές που έζησε ο Σαμαράς ακόμα και ο Γ. Παπανδρέου (αλλά δεν τις έχουμε) να πούμε ότι είναι πιθανό να αλλάξουν κάποια πρόσωπα με ανασχηματισμό αλλά και αυτά να είναι ήπιας μεταχείρισής τους, (φύγετε τώρα και βλέπουμε).

ΝΕΩΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Η κολοτούμπα των ΑΝΕΛ ολοκληρώθηκε και το molonoti.gr εκτίμησε σωστά. Οι ΑΝΕΛ μένουν στην κυβέρνηση, ιδού η δήλωση Καμμένου μετά την ΚΟ:

«Ο πρωθυπουργός εκβιάστηκε να αποδεχτεί ένα κείμενο εντελώς διαφορετικό από το κείμενο που είχε ψηφίσει η Βουλή. Το πραξικόπημα συνεχίζεται και στην Ελλάδα.

Επιθυμούν διακαώς να πέσει η κυβέρνηση ανατρέποντας ακόμη και την απόφαση του δημοψηφίσματος. Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει αυτό, να πέσει η κυβέρνηση», τόνισε κατηγορηματικά και συνέχισε:

«Οι ΑΝΕΛ στηρίζουμε την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, δεσμευόμαστε ότι θα ψηφίσουμε αυτά που συμφωνήσαμε στο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών και μόνο και όχι οτιδήποτε άλλο επιβλήθηκε».

Μένει να δούμε τι θα γίνει στον ΣΥΡΙΖΑ όπου αν υπήρχε πραγματική σύγκρουση, ήδη θα είχαμε αποσκιρτήσεις, πολεμικές δηλώσεις και αναγγελίες συγκρούσεων. Όσο δεν ακούτε τίποτε απλά τα βρίσκουν μεταξύ τους.

                 ΟΥΤΙΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης