Οι ήττες Ερντογάν σε Αιγαίο και Λιβυκό που τον εξαγρίωσαν

Ο Ερντογάν έχει υποστεί δυο βαριές ήττες από την Ελλάδα που έπληξαν σοβαρά το κύρος του και τον έχουν εξοργίσει. Η πρώτη ήττα ήταν στον Έβρο.

Εντελώς ανύποπτος ο Ερντογάν και γνωρίζοντας ότι ήδη εκατοντάδες πρόσφυγες - μετανάστες, περνούσαν χωρίς πρόβλημα, έστειλε οργανωμένα 30.000 μετανάστες να εισέλθουν στην Ελλάδα ώστε να εκβιάζει την Ευρώπη: "Μπορώ να σας στείλω και 1.000.000".

Το αναπάντεχο σφράγισμα των συνόρων στρίμωξε στη γωνία τον Ερντογάν που δεν έχει πια το επιχείρημα των μεταναστών. Όσοι έρχονται του μενουν, ενώ είδε την Ελλάδα επιτέλους να του λέει: "Μέχρις εδώ". Και αυτό είναι ένα μήνυμα ότι η ανοχή στους τραμπουκισμούς του τελείωσε.

Η δεύτερη ήττα Ερντογάν έχει να κάνει με την Λιβύη. Η Ελλάδα πέτυχε να περάσει στην ΕΕ συμφωνία θαλάσσιου αποκλεισμού της χώρας για μεταφορά όπλων. Έτσι πολεμικά σκάφη της Ευρώπης, επιτηρούν το Λιβυκό Πέλαγος. 

Πριν λίγες εβδομάδες η Ελλάδα κατέσχεσε από τουρκικό πλοίο πολεμικά οχήματα με προορισμό την Λιβύη. Τα οχήματα αυτά εστάλησαν μάλιστα στον Έβρο! Πριν λίγες ημέρες επίσης, γαλλικό και ελληνικό πλοίο ανάγκασε τουρκικό να επιστρέψει στην Τουρκια για να μην ελεγχθεί και κατασχεθούν όπλα που μετέφερε.

Ο Ερντογάν περιορίζεται λοιπόν στα σύνορα του, με την Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη (αυτό είναι πολύ σημαντικό) να αποτρέπουν οργανωμένα παράνομες συμπεριφορές.

Φυσικά ο Ερνογάν θα αντιδράσει. Για παράδειγμα έχει συμφωνήσει με τον Εντι Ράμα να του στείλει 30.000 μετανάστες στην Αλβανία που θα εγκατασταθούν στην Βόρεια Ήπειρο δηλαδή κοντά στα ελληνικά σύνορα! (Δεν νομίζω ότι η Ευρώπη θα επιτρέψει αυτή την Κερκόπορτα).

Ακόμη επιτρέπει ή και οργανώνει μεταφορές μεταναστών με σαπιοκάραβα να επιχειρούν να προσαράξουν σε ελληνικές ακτές (αλλά και εδώ το ελληνικό ναυτικό φράζει πλόες και επιστρέφουν).

Έχουμε πάντως χρόνο να δούμε πως θα αντιμετωπίσει ο Ερντογάν τον αποκλεισμό του. Προς το παρόν τον κατανικά ο κορωνοϊός, με χιλιάδες νεκρούς και διάλυση της οικονομίας του.

                               ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης