Ν. Νικολόπουλος: Δουλειές, δουλειές, δουλειές. Η βάση για την ανάπτυξη.

Νίκος Νικολόπουλος

( Του κ. Νίκου Νικολόπουλου τομεάρχη Εργασίας και υποψήφιου βουλευτή ΝΔ)

Το ΠΑΣΟΚ παραμένει ένα αδιόρθωτο κόμμα που εξακολουθεί να πιστεύει ότι η ανάπτυξη θα έλθει μέσω του... κράτους ή μέσω της ενίσχυσης των μικρομεσαίων με κοινοτικά κεφάλαια. Ο κ. Βενιζέλος μιλώντας για ανάπτυξη το μόνο που μπόρεσε να πει είναι οι 3.500 θέσεις εργασίας μέσω του προγράμματος "Βοήθεια στο Σπίτι"... Δηλαδή θεωρεί ότι πάλι με κρατικές δαπάνες θα περάσει η χώρα από την ακινησία και την πορεία προς τον πάτο, στην ανάπτυξη και τις θέσεις εργασίας.

Βέβαια το κράτος είναι ουσιαστικά πτωχευμένο. Βρίσκεται ακόμα σε στάση πληρωμών. Με τι κεφάλαια θα στηρίξει την ανάπτυξη; Δεν υπάρχουν. Τα δε κοινοτικά κονδύλια στήριξης που είναι απολύτως απαραίτητα ΔΕΝ ΕΠΑΡΚΟΥΝ! Δεν αρκεί η ενίσχυση των επιχειρήσεων όταν δεν δημιουργούνται θέσεις εργασίας.

Δεν έχουν αντιληφθεί στο ΠΑΣΟΚ ότι από την 7η Μαίου και μετά, τρεις λέξεις πρέπει να απασχολούν την νεα κυβέρνηση. Δουλειές, δουλειές, δουλειές. Αν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα η ανεργία που ήδη μετρά 1.200.000 ανθρώπους, ακόμα και αν ενισχυθούν οι μικρομεσαίοι (που ασφαλώς θα πρέπει να ενισχυθούν), δεν θα υπάρχει καταναλωτικό κοινό να αγοράσει. Θα επιδοτηθεί μια ολόκληρη αγορά αλλά δεν θα υπάρχουν πελάτες...

Τι πρέπει να γίνει; Όλα τα μεγάλα έργα να ξεμπλοκαριστούν ΤΩΡΑ. Υπάρχουν περίπου 3.000 επενδυτικά προγράμματα που τα έχει σταματήσει η γραφειοκρατία και οι προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας που έχουν καταντήσει εθνικό σπορ. Μόνον αυτά θα δημιουργήσουν πάνω από 150.000 θέσεις εργασίας. Θα πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα όλα τα οδικά έργα της χώρας που θα ξαναδώσουν δουλειά σε πάνω από 15.000 ανθρώπου. Και το σπουδαιότερο: Έργα όπως αυτό του Ελληνικού, που θα γίνει με ξένα κεφάλαια - ήδη εμφανίστηκαν 9 επενδυτές - να γίνουν παντού στην Ελλάδα όπου υπάρχει δυνατότητα.

Ποια είναι η πρώτη-πρώτη υποχρέωσή μας από την 7η Μαίου; Να τερματίσουμε την γραφειοκρατία, να επιβάλλουμε την άμεση προώθηση κάθε επενδυτικού σχεδίου, να σταματήσουν οι απολύσεις και να αρχίσουν οι προσλήψεις. Η σειρά είναι υποχρεωτικά αυτή: Τέρμα στην γραφειοκρατία. Πράσινο φως σε όλες τις επενδύσεις. Διεθνείς διαγωνισμοί για έργα παντού. ΔΟΥΛΕΙΕΣ. Ενίσχυση των επιχειρήσεων. Αυτό είναι το σχέδιο δεν μπορεί να υπάρξει άλλο για την ανάπτυξη.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης